Antena 3 Actualitate Castorii, liliecii şi cimitirele, de vină pentru întârzierea lucrărilor la autostrada Lugoj-Deva

Castorii, liliecii şi cimitirele, de vină pentru întârzierea lucrărilor la autostrada Lugoj-Deva

de G.S.    |    22 Aug 2015   •   11:32

Liliecii, castorii şi cimitirele au fost motivele pentru care lucrările de construcţie a autostrăzii Lugoj-Deva au întârziat cu mai mult de un an. 

 
Aceste probleme nu au fost identificate în studiul de fezabilitate, spune directorul CNADNR, Narcis Neaga. 
 
Iar firma care a făcut studiul a dispărut la scurt timp după ce a primit banii de la companie, aşa că nimeni nu a mai fi putut fi tras la răspundere. 
 
Tronsonul de autostradă Lugoj-Deva are doar 22 de kilometri şi este construit de consorţiul UMB Spedition-Tehnostrade, ambele companii deţinute de Dorinel Umbrărescu. 
 
Prima oprire a lucrărilor a fost făcută din cauză că excavatoarele care pregăteau terenul au dat peste un cimitir, care în studiul de fezabilitate era consemnat drept păşune. 
 
Problemele nu s-au oprit aici. La scurt timp, a fost semnalată prezenţa unor lilieci pe traseul autostrăzii. Aşa că a picat în sarcina CNADNR să vadă dacă se poate construi în continuare pe acelaşi traseu. 
 
După morţi şi lilieci, constructorul a dat peste un nou impediment: castorii. 
 
Compania care a făcut studiul de fezabilitate nu mai există, aşa că acum statul nu mai are pe cine da în judecată. Între timp însă, Guvernul a reuşit să rezolve altă problemă. A aprobat săptămâna aceasta declansarea procedurilor de expropriere suplimentare pentru autostrada Lugoj - Deva si alocarea fondurilor necesare pentru plata despagubirilor. Este vorba despre 773.000 de lei, bani de la buget pentru 878.000 de metri pătraţi de proprietăţi private. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close