Antena 3 CNN Actualitate Cât aşteptăm la spital? Noul sistem de triaj al pacienţilor de la urgenţe, propus de Ministerul Sănătăţii

Cât aşteptăm la spital? Noul sistem de triaj al pacienţilor de la urgenţe, propus de Ministerul Sănătăţii

Cât aşteptăm la spital? Noul sistem de triaj al pacienţilor de la urgenţe, propus de Ministerul Sănătăţii
Sursa foto: raed arafat
26 Ian 2009   •   17:07

Subsecretarul de stat din minsiterul Sănătăţii, Raed Arafat a enumerat luni în cadrul unei conferinţe de presă cele cinci categorii de triaj, în cazul pacienţilor care aşteaptă la secţiile de urgenţă ale spitalelor din România.
Potrivit acestuia, un pacient nu va aştepta mai mult de două ore la urgenţă. Modelul de selecţie este unul preluat de la ţări precum SUA şi Canada, dar este, potrivit lui Arafat, adaptat la realităţile sociale şi demografice din ţara noastră.
Astfel, în funcţie de gravitatea cazului, s-au stabilit cinci categorii de pacienţi, care primesc, la intrarea în spital un anumit cod.
-Codul roşu, reprezintă cazurile în care viaţa pacientului este în pericol imediat, pacientul având prioritate absolută.
-Codul galben, viaţa pacientului nu este în pericol imediat, dar poate ajunge în această situaţie dacă pacientul nu este preluat în maxim 10 minute.
-Codul verde, pacientul se află într-o situaţie care nu îi pune viaţa în pericol, însă pentru tratarea sea sunt necesare mai multe resurse. În acest caz pacientul trebuie preluat în maixim 30 de minute.
-Codul albastru, starea pacientului necesită alocarea unei singure resurse, el fiind preluat în maxim 60 de minute.
-Codul alb, pacientul nu necesită decât un sfat, o reţetă, un transfer, caz în care va fi preluat în maxim 120 de minute.
Arafat a subliniat faptul că dacă un medic se eliberează înainte de intervalul stabilit de sistemul de triaj, pacienţii vor fi preluaţi mai repede. Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close