Cât de periculoase sunt alimentele aflate la promoţie

de D.G.    |    23 Mar 2016   •   15:28
Cât de periculoase sunt alimentele aflate la promoţie foto: pixabay.com

Promoţia 1+1, ieftină și fără pericol! Deși mulți se feresc să cumpere produse care se apropie de expirare, specialiştii susţin că acestea nu se strică înainte de termen şi pot fi consumate fără probleme, potrivit Brașovul Tău.

Există însă şi produse care se alterează mai repede şi trebuie evitate. Plătești unul și primești încă unul. Este metoda pe care comercianții o folosesc pentru produsele cu termen apropiat de expirare.

Le pun o etichetă specială și le aduc într-un raft separat. În momentul în care luaţi un produs, trebuie să citiți eticheta și să fiți atenți la exprimare.

Produsele aflate la propmoţie le lasă oamenilor mai multe economii în buzunar și îi ajută pe comercianți să-și recupereze din pierderi pe ultima sută de metri.

Chiar şi aşa, mulţi sunt reticenţi. Periculoase sunt însă produsele proaspete care sunt depozitate pentru un timp mai scurt. Carnea de pasăre își menține proprietățile până la cel mult 2 zile, cea de vită până la 5 sau șunca afumată până la o săptămână.

Specialiștii de la Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului pregătesc un proiect pentru ca alimentele la promoţie să fie reduse cu 70% şi pentru a diminua risipa. Anual, România aruncă 5 milioane tone de mâncare, scrie brasovultau.ro.

Parteneri
x close