Antena 3 CNN Actualitate Catedrala din Voluntari, în valoare de peste 60 milioane lei, va fi gata până la sfârşitul anului

Catedrala din Voluntari, în valoare de peste 60 milioane lei, va fi gata până la sfârşitul anului

Catedrala din Voluntari, în valoare de peste 60 milioane lei, va fi gata până la sfârşitul anului
Sursa foto: catedrala
12 Mai 2010   •   20:57

Dacă tot e o perioadă în care curg necazurile, măcar să aibe oamenii unde să se roage. La asta s-a gândit primarul din Voluntari, care construieşte o biserică-mastodont, pentru că probabil cu cât e mai mare locaşul, cu atât te rogi mai bine. Biserica va costa oraşul aproape 60 de milioane de lei.

Zidurile catedralei din Voluntari au deja o înălţime de 20 de metri iar pe alocuri şi acoperişul este gata. Până acum s-au cheltuit 16 milioane de lei.

Catedrala din Voluntari va avea o înălţime de 50 de metri, cât un bloc cu 15 etaje. Două lifturi, cinci clopote acţionate electric, un muzeu, o şcoală creştină de duminică şi o încăpere specială unde oamenii îşi vor putea plânge rudele. Toate în subsolul de două mii de metri pătraţi. În catedrală se vor putea oficia două slujbe în acelaşi timp, una în subsol, cealaltă la biserica propriu-zisă.

?Nu e catedrala lui Pandele, este catedrala din Voluntari, dar va fi o mândrie pentru români? spune primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

În plus, terenul din jurul catedralei va fi transformat într-un paradis verde. Vor fi plantaţi arbuşti iar două fântâni arteziene vor răcori aerul. Pentru amenajarea parcului se vor folosi bani europeni.

Până la sfârşitul anului catedrala se vrea finalizată. La slujbe vor putea participa cinci mii de oameni. Va fi a doua catedrală ca mărime din România, după cea a Mântuirii Neamului.

Observator

×
Subiecte în articol: catedrala Voluntari
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close