Antena 3 CNN Actualitate Căutările celor doi turişti dispăruţi sâmbătă pe Valea Caraiman, sistate până marţi dimineaţă

Căutările celor doi turişti dispăruţi sâmbătă pe Valea Caraiman, sistate până marţi dimineaţă

Căutările celor doi turişti dispăruţi sâmbătă pe Valea Caraiman, sistate până marţi dimineaţă
24 Noi 2008   •   20:42

Căutările celor doi turişti dispăruţi în Bucegi au fost suspendate până marţi dimineaţă de salvamontişti deoarece condiţiile meteorologice pe Valea Caraiman sunt vitrege. Doi dintre salvatori au fost surprinşi luni de avalanşe, dar, din fericire, au fost scoşi nevătămaţi din zăpadă de ceilalţi colegi.
Deşi sunt echipaţi cu aparatură şi echipamente de ultimă oră, salvamontiştii nu au reuşit nici luni să-i găsească pe cei doi tineri, dispăruţi de în urmă cu două zile, pe Valea Caraiman.
Spre disperarea rudelor şi a prietenilor celor doi dispăruţi, salvatorii sunt extrem de rezervaţi. Ei spun că, în condiţiile în care temperaturile s-au menţinut scăzute, în ultimele zile, şansele de supravieţuire ale acestora sunt aproape nule.
Cu toate acestea, salvamontiştii nu sunt dispuşi să renunţe. Îi vor căuta în continuare, deşi îşi pun şi ei viaţa în pericol.
Echipele de salvatori exclud posibilitatea ca apelul SOS de sâmbătă seara să fi fost o glumă proastă, mai ales că părinţii celor dispăruţi au venit la sediul Salvamont din Buşteni, în speranţa că vor afla ceva despre cei doi tineri.
Căutările nu sunt deloc uşoare, pentru că salvamontiştii sunt nevoiţi să caute într-o zonă în care stratul de zăpadă depăşeşte 5 metri.
Jandarmii montani şi salvamontiştii spun că vizibilitatea este foarte redusă de la altitudinea de 1900 de metri, din cauza vântului care a suflat cu peste 100 de kilometri la oră. Operaţiunile de căutare au fost sistate şi vor fi reluate dimineaţă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: salvamontisti
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close