Antena 3 Actualitate Caz cutremurător. Copil bolnav, lăsat singur în casă 10 zile. Asistenta maternală a plecat în vacanță, în străinătate

Caz cutremurător. Copil bolnav, lăsat singur în casă 10 zile. Asistenta maternală a plecat în vacanță, în străinătate

22 Ian 2016   •   10:11

Un copil de 13 ani, bolnav de ADHD, a fost lăsat singur în casă, timp de 10 zile, de către asistenta maternală care îl avea în grijă. Femeia nu a anunţat Protecţia Copilului şi spune că a făcut acest lucru deoarece trebuia să plece în străinătate la fiica ei. A rugat însă o vecină să îi administreze tratamentul.

Nimic nu a împiedicat-o pe asistenta maternală să lase copilul de 13 ani singur acasă, timp de zece zile. Nici măcar faptul că băiatul era diagnosticat cu ADHD. Femeia a plecat de sărbători în Marea Britanie, la fiica ei naturală. Femeia care trebuia să aibă grijă de băiat a preferat să vorbească cu el pe Internet.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a descoperit cazul, iar femeia a fost chemată înapoi în ţară. Chiar şi aşa, singura grijă a asistentei e că nu mai găseşte bilet de avion.

Comisia de disciplină din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului va analiza cazul. În prezent, băiatul este în continuare în grija asistentei maternale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close