Antena 3 CNN Actualitate Caz cutremurător. Copil bolnav, lăsat singur în casă 10 zile. Asistenta maternală a plecat în vacanță, în străinătate

Caz cutremurător. Copil bolnav, lăsat singur în casă 10 zile. Asistenta maternală a plecat în vacanță, în străinătate

Caz cutremurător. Copil bolnav, lăsat singur în casă 10 zile. Asistenta maternală a plecat în vacanță, în străinătate
Sursa foto: Foto: freeimages.com
22 Ian 2016   •   10:11

Un copil de 13 ani, bolnav de ADHD, a fost lăsat singur în casă, timp de 10 zile, de către asistenta maternală care îl avea în grijă. Femeia nu a anunţat Protecţia Copilului şi spune că a făcut acest lucru deoarece trebuia să plece în străinătate la fiica ei. A rugat însă o vecină să îi administreze tratamentul.

Nimic nu a împiedicat-o pe asistenta maternală să lase copilul de 13 ani singur acasă, timp de zece zile. Nici măcar faptul că băiatul era diagnosticat cu ADHD. Femeia a plecat de sărbători în Marea Britanie, la fiica ei naturală. Femeia care trebuia să aibă grijă de băiat a preferat să vorbească cu el pe Internet.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a descoperit cazul, iar femeia a fost chemată înapoi în ţară. Chiar şi aşa, singura grijă a asistentei e că nu mai găseşte bilet de avion.

Comisia de disciplină din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului va analiza cazul. În prezent, băiatul este în continuare în grija asistentei maternale.

×
Subiecte în articol: copil bolnav
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close