Antena 3 CNN Actualitate Caz de malpraxis la Arad: Un medic de 80 de ani a perforat accidental uterul unei paciente

Caz de malpraxis la Arad: Un medic de 80 de ani a perforat accidental uterul unei paciente

Caz de malpraxis la Arad: Un medic de 80 de ani a perforat accidental uterul unei paciente
Sursa foto: Intact Images
09 Iun 2010   •   12:14

Caz de malpraxis la Arad. O femeie se află în stare gravă la spital, după ce un medic în vârstă de 80 de ani i-a făcut un chiuretaj şi i-a perforat accidental uterul, informează Mediafax.

Femeia în vârstă de 35 de ani a fost adusă în stare gravă la Maternitatea din Arad, de la un cabinet privat de obstretică-ginecologie din Ineu, a declarat directorul instituţiei, Sorin Prişcă. Ea prezenta o puternică hemoragie internă.

"Pacienta prezenta o perforaţie de uter cu o puternică hemoragie internă, starea acesteia fiind deosebit de gravă. A intrat imediat în operaţie şi s-a reuşit reconstruirea zonei afectate şi stabilizarea hemodinamică", a declarat Prişcă.

Doctorul care a efectuat chiuretajul are 80 de ani şi este pensionat de la Spitalul Ineu. "Domnul doctor deţine un cabinet privat la Ineu, iar pacienta s-a adresat acestuia pentru a solicita un chiuretaj. Nu cunoaştem, deocamdată, în ce condiţii s-a efectuat chiuretajul şi nici în ce lună de sarcină era pacienta", a adăugat Prişcă.

Incidentul este cercetat de Comisia de Malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad. "Este primul caz de malpraxis din acest an în judeţ. Ne-am autosesizat şi urmează să cercetăm condiţiile în care a avut loc fapta", a declarat şeful Comisiei de Malpraxis din cadrul DSP Arad, dr. Dana Negru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: doctor Arad malpraxis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close