Antena 3 CNN Actualitate Cazul elevilor intoxicaţi cu antigel. Muncitorii au dat dovadă de neglijenţă

Cazul elevilor intoxicaţi cu antigel. Muncitorii au dat dovadă de neglijenţă

Cazul elevilor intoxicaţi cu antigel. Muncitorii au dat dovadă de neglijenţă
10 Noi 2008   •   23:32

Primele cercetări ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, în cazul copiilor intoxicaţi cu antigel la o şcoală din Bârla, au relevat o neglijenţă în serviciu a lucrătorilor unei firme care a pus luni în funcţiune centrala termică.
"Din cercetările noastre reiese că angajaţii firmei au omis să monteze supapa de delimitare a reţelei termice faţă de reţeaua de apa potabilă, astfel încât apa din calorifere a ajuns la robinetul şcolii, ca apă potabilă. Am anunţat Autoritatea de Sănătate Publică, am informat Ministerul şi Prefectura despre situaţia creată, iar marţi, ancheta va continua la firma la care lucrează persoanele respective, care puteau provoca o tragedie", a declarat profesorul Gabriel Bratu, inspector şcolar general al ISJ Argeş.
Cinci elevi de clasa a treia de la o şcoală din comuna argeşeană Bârla au ajuns luni la spital, intoxicaţi cu antigel, după ce au băut apă de la robinet.
Incidentul s-a petrecut la şcoala cu clasele I-VIII din satul Mândra, comuna argeşeană Bârla. După ce au băut apă de la robinet, cei cinci elevi au acuzat dureri abdominale şi au fost transportaţi la spitalul din Costeşti, unde medicii au constatat că sunt intoxicaţi cu antigel.
Ei au fost transportaţi la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, iar starea lor este stabilă. Ei vor mai rămâne sub supraveghere medicală cel puţin trei zile, în astfel de cazuri existând riscul apariţiei blocajului renal, conform unor surse medicale.
Potrivit primarului comunei Bârla, Ion Neacşu, antigelul a ajuns pe conducta de apă accidental, după introducerea substanţei în instalaţia de încălzire a şcolii. Muncitorii care au efectuat operaţiunea nu au observat că supapa care trebuie să izoleze circuitul de încălzire de ţevile de apă nu fusese montată.
"Am băgat antigel pe instalaţie duminică, pentru că m-am gândit că vine frigul şi putea să îngheţe. Au băgat antigel pe conducta de reciclare, dar, din cauză că nu exista acea supapă, antigelul s-a scurs şi pe conducta care duce la robinet. Din punctul meu de vedere, vinovaţi sunt cei care au instalat centrala anul trecut", a declarat primarul Neacşu.
El a precizat că a făcut verificări şi a constatat că la niciuna dintre cele şapte şcoli din comună la care au fost montate centrale termice nu a fost prevăzută şi acea supapă.
Agerpres

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close