Antena 3 CNN Actualitate Cazul traficului cu ovule. Şeful clinicii Sabyc susţine că este nevinovat

Cazul traficului cu ovule. Şeful clinicii Sabyc susţine că este nevinovat

Cazul traficului cu ovule. Şeful clinicii Sabyc susţine că este nevinovat
24 Iul 2009   •   22:42

Şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fost dus vineri, de către procurorii DIICOT, la clinica sa din Piaţa Victoriei. El a asistat la cercetările poliţiştilor şi a declarat că este nevinovat şi că va dovedi asta în instanţă.

De la clinica Sabyc s-au ridicat vineri toate recipientele cu embrioni, care au fost duse la IML. Procuroii au controlat, ore bune, sediul centrului medical şi au plecat şi cu mai mulţi saci cu acte. Clinica a rămas închisă şi este şi acum păzită de mascaţi.

Şeful Clinicii Sabyc, implicat în scandalul traficului cu ovule, a mai fost cercetat în 2005. El nu a ajuns după gratii pentru că legislaţia era deficitară la acel moment. În motivarea deciziei de arestare preventivă a trei persoane implicate în caz sunt prezentate detalii legate de modul în care acţionau medicii. Pacientelor li se interzicea să comunice între ele sau cu doctorii, iar racolările se făceau cu ajutorul lor.

În cazul traficului cu ovule de la Clinica Saabyc, trei persoane au fost arestate preventiv. Este vorba despre patronul clinicii, fiul acestuia şi angajata care se ocupa de relaţiile cu clienţii.

Alte 28 de persoane au interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Din sediul firmei au fost ridicate mai multe documente, unităţi de calculator, precum şi sume de bani, în valoare de 200.000 de euro. Procurorii au pus sechestru şi pe două maşini de lux care aparţineau patronilor clinicii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close