Antena 3 CNN Actualitate Ce a decis CNA-ul britanic în cazul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România

Ce a decis CNA-ul britanic în cazul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România

Ce a decis CNA-ul britanic în cazul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România
11 Apr 2017   •   15:10

Ofcom, organismul britanic similar CNA-ului din România, a decis: reportajul Sky News despre un presupus trafic de arme pe teritoriul României nu a încălcat legislația audiovizuală din Marea Britanie.

„Sky News ne-a oferit informații detaliate și alte documente drept dovezi în cadrul investigației noastre. Am fost mulțumiți de faptul că postul de televiziune nu a „falsificat” și nici nu a „înscenat” informațiile prezentate și, prin urmare, nu a încălcat reglementările noastre”, a arătat purtătorul de cuvânt al Ofcom într-o declarație pentru Paginademedia.ro.

Reamintim că Ofcom a primit 190 de plângeri de la telespectatori, multe dintre ele din România.

Postul TV britanic Sky News a difuzat, în august 2016, un reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.
 
În urma difuzării acestui reportaj, românii care au apărut în imagini au fost arestaţi preventiv, sub acuzația de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close