Antena 3 CNN Actualitate Ce a spus despre români, la final de mandat, ambasadorul Germaniei în România

Ce a spus despre români, la final de mandat, ambasadorul Germaniei în România

Ce a spus despre români, la final de mandat, ambasadorul Germaniei în România
Sursa foto: Foto: enrs.eu
07 Dec 2016   •   13:07

Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a declarat, marţi, că e datoria alegătorilor să se prezinte la vot pe 11 decembrie, precizând că modul în care societatea va gestiona subiecte cum ar fi statul de drept este foarte important pentru mediul de afaceri, potrivit Agerpres.

"În primul rând e de datoria alegătorilor români să se prezinte duminică la vot şi să voteze aşa cum consideră ei că e benefic atunci când îşi doresc să pună în practică şi să continue această cale economică pozitivă pe care o constatăm la ora actuală. Modul în care societatea se va ocupa şi în viitor de aceste subiecte importante precum statul de drept, predictibilitatea sunt aspecte importante pentru mediul de afaceri. De pildă, şi pentru Camera de Comerţ Româno-Germană acesta este un subiect de prim rang. De aceea (...) sperăm în continuare ca evoluţia pozitivă economică să fie continuată şi în viitor", a afirmat Lauk, la finalul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, prilej cu care ambasadorul şi-a luat rămas bun la sfârşit de mandat.

Diplomatul german a arătat că în ultimii trei ani şi jumătate, perioadă în care a deţinut mandatul de ambasador, a asistat "la o evoluţie economică de succes notabil" a României, lucru care, a susţinut el, s-a răsfrânt în primul rând în rata de creştere a economiei.

"Aceste efecte pozitive s-au răsfrânt şi asupra activităţii unor companii germane care activează în România în calitate de investitori puternici, importanţi, dar şi de mari angajatori. Aceste companii şi-au lărgit investiţiile în ţara dumneavoastră, rezultatele fiind, per total, cât se poate de îmbucurătoare. Lucrul acesta a dus şi la o îmbunătăţire a calităţii relaţiei economice româno-germane. În România am asistat în această perioadă la lupta împotriva corupţiei, la tentativa de a stabiliza statul de drept, lucrul acesta resimţindu-se în domenii cât se poate de vaste în cadrul instituţiilor statului român, dar şi la nivelul companiilor", a adăugat Lauk.

El a mai spus că România a pus puternic accentul pe aceste aspecte care au dus "la stabilitate şi la o îmbunătăţire în general a infrastructurii şi a educaţiei". "Am asistat, într-un cuvânt, la progrese remarcabile", a conchis Werner Hans Lauk.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close