Antena 3 CNN Actualitate Ce au făcut marii actori la Revoluţie. Gestul lui Victor Rebengiuc s-a transformat în simbol

Ce au făcut marii actori la Revoluţie. Gestul lui Victor Rebengiuc s-a transformat în simbol

Ce au făcut marii actori la Revoluţie. Gestul lui Victor Rebengiuc s-a transformat în simbol
25 Dec 2016   •   12:58

Revoluţia a scos din casă simpli cetăţeni, actori, cântăreţi, scriitori şi intelectuali. Unii erau încă nişte copii, alţii erau cunoscuţi, cu o carieră stabilă. Actorii români au povestit experienţele lor din timpul Revoluţiei, cu momente vesele şi triste, scrie Adevărul.

Actriţa Tora Vasilescu a fost implicată în Revoluţia de la Bucureşti, încă de la început – n-a putut sta în casă, cu niciun chip! „Am fost aşa de implicată, încât m-am urcat pe o maşină din curtea Televiziunii şi am vorbit. M-am întâlnit cu Marina Voica şi cu Doru Octavian chiar lângă Televiziune şi ne-a zis cineva: „Dom’le, au fost destui împuşcaţi, mai vrem şi artişti vii“.

La rândul său, Victor Rebengiuc a făcut un gest care a rămas simbolic.  „Pe 22 noaptea am plecat la Bucureşti şi am ajuns în zori. Acasă erau soacra mea şi Tudor. Pe 23 decembrie mă uitam la televizor şi vedeam cum apăreau tot felul de neaveniţi care ţineau discursuri inepte. Tudor m-a întrebat: «Da’ tu nu faci nimic?». Şi atunci am luat hârtia igienică şi m-am dus la Televiziune. Voiam de mult să fac acest gest şi cred că a fost cel mai potrivit moment. Atunci trăiam şi un fel de surescitare febrilă, eram cu toţii încrâncenaţi, chiar şi puţin înecaţi în vâltoarea evenimentelor. Ştiu că am luat multă lume prin surprindere. Le-am spus că oamenii care au mâncat rahat şi care ne-au umplut ochii, viaţa şi urechile cu Ceauşescu în sus şi cu Ceauşescu în jos ar cam trebui să dispară. Hârtia aia trebuia să şteargă nişte urme“.

 

 

×
Subiecte în articol: Victor Rebengiuc revolutie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close