Antena 3 CNN Actualitate Ce este Sfântul Rozariu, cea mai importantă rugăciune catolică pe care o va rosti Papa Francisc în vizita sa în România  

Ce este Sfântul Rozariu, cea mai importantă rugăciune catolică pe care o va rosti Papa Francisc în vizita sa în România  

Ce este Sfântul Rozariu, cea mai importantă rugăciune catolică pe care o va rosti Papa Francisc în vizita sa în România  
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
31 Mai 2019   •   09:53

Papa Francisc îşi începe vineri vizita istorică în ţara noastră. Momentul este unul cu totul special, marcat de o serie de premiere care păreau să rămână pentru totdeauna la nivel de dorinţe. 

Una dintre cele mai importante rugăciuni pe care le va spune Papa Francisc este Sfântul Rozariu, care va fi auzită vineri după-amiază, la Catedrala „Sfântul Iosif” din București. Credincioșii vor putea rosti rugăciunea alături de Suveranul Pontif. 

Sfântul Rozariu, numit și Rozariul Sfintei Fecioare Maria pentru îndeplinirea dorințelor, este, potrivit PS Cornel Damian, cea mai importantă rugăciune catolică către Fecioara Maria, sub patronajul căreia este așezată şi vizita Papei Francisc în România. Cele 15 mistere ale Rozariului au fost stabilite în secolul al VI-lea de către Papa Pius al V-lea și sunt grupate în trei categorii:  misterele Bucuriei (pentru zilele de luni și sâmbătă), misterele Suferinței (pentru marți și vineri) și misterele de Slavă (pentru miercuri și duminică). 

Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close