Antena 3 CNN Actualitate Ce fură românii de prin spitale

Ce fură românii de prin spitale

Ce fură românii de prin spitale
10 Dec 2015   •   10:22

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a fost modernizat in totalitate iar pacientii din judet au putut sa se bucure de noile conditii de la sfârsitul lunii mai a acestui an, când a avut loc inaugurarea obiectivului, scrie desteptarea.ro.

Dupa finalizarea lucrarilor s-a amenajat o sala de asteptare si s-a implementat un sistem de ticketing, care le ofera posibilitatea pacientilor sa urmareasca pe monitoare ordinea bonurile si sa nu mai stea in fata cabinetului. S-au infiintat si unitati de alimentatie publica de unde isi pot cumpara o cafea, un ceai, produse de patiserie sau chiar mâncare.

Si toaletele au fost modernizate si utilate cu produse de igiena, dar dupa jumatate de an de la darea in folosinta a policlinicii s-a constatat ca toate aceste lucruri nu au fost deloc apreciate de cei care i-au trecut pragul. In aceste luni s-au furat mai multe obiecte sanitare din toalete (suport pentru prosop, recipient pentru sapun lichid, suport pentru hârtia igienica), robinete de la calorifere, sapunul si chiar hârtia igienica.

„Problemele au inceput inca de anul trecut când a fost data in folosinta prima aripa din ambulatoriu. Agentii de paza au prins atunci un barbat care desfacuse caloriferul si se pregatea sa plece cu el. Altul avea un colac de toaleta ascuns sub geaca”, spune Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau. Pacientii nu folosesc nici sala de asteptare, preferând in continuare sa stea buluc la usa cabinetului si sa aglomereze holurile, ceea ce face dificil transportul bolnavilor cu targa sau caruciorul.

Acum, reprezentanţii spitalului din Bacău fac apel la vigilenţa pacienţilor şi a vizitatorilor ca să observe şi să raporteze orice tentativă de furt sau faptă antisocială.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close