Antena 3 CNN Actualitate Ce i-a transmis Putin lui Igor Dodon, după ce noul președinte al Moldovei a spus că îl va vizita la Moscova

Ce i-a transmis Putin lui Igor Dodon, după ce noul președinte al Moldovei a spus că îl va vizita la Moscova

Ce i-a transmis Putin lui Igor Dodon, după ce noul președinte al Moldovei a spus că îl va vizita la Moscova
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
14 Noi 2016   •   20:33

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pentru victoria în alegerile prezidenţiale de duminică şi l-a invitat să facă la Moscova prima vizită în calitate de şef al statului, xonform unui comunicat postat pe pagina de internet a Kremlinului, potrivit Agerpres.

"Liderul de la Kremlin a ţinut să sublinieze că rezultatele votului exprimat de cetăţenii Republicii Moldova este o confirmare că aceştia susţin mesajul şi politica promovate de Igor Dodon, privind edificarea unei stabilităţi social-economice în ţara lor, dar şi priorităţile sale echilibrate în politica externă a ţării. Preşedintele Rusiei s-a arătat dispus pentru un dialog constructiv şi colaborare activă la nivel bilateral, pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie şi colaborare, de la semnarea căruia se fac a 15 ani", se arată în comunicatul de pe pagina kremlin.ru.

De altfel, Dodon a spus în campania electorală că prima sa vizită va fi la Moscova, dacă devine preşedintele Republicii Moldova, informează EFE.

"Suntem obligaţi să restabilim o legătură strategică cu Federaţia Rusă", a afirmat Dodon după aflarea rezultatelor alegerilor în care a învins-o pe candidata PAS Maia Sandu.

Dodon a mai afirmat în campania electorală că va convoca un referendum cu privire la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană semnat de Republica Moldova în 2014 şi că va susţine o alianţă strategică cu Rusia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin igor dodon
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close