Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova

de D.G.    |    14 Noi 2016   •   18:09
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova sursa: Agerpres/Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este necesar ca noul preşedinte al Republicii Moldova să îşi îndeplinească mandatul cu înţelepciune şi echilibru, punctând că România sprijină traseul european al ţării vecine, transmite Agerpres.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de votul exprimat de cetăţenii Republicii Moldova în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele României consideră că este necesar ca noul preşedinte să îndeplinească, cu înţelepciune şi echilibru, mandatul său, având în vedere responsabilitatea deosebită care revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului", arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Şeful statului apreciază faptul că "singurul drum care poate oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova este cel al asigurării stabilităţii politice interne şi al implicării responsabile a tuturor factorilor politici şi instituţionali în continuarea şi consolidarea procesului de reforme destinate modernizării statului şi susţinerii parcursului european, în beneficiul direct al cetăţenilor moldoveni".

"Preşedintele României reafirmă, în acest scop şi pe această bază, sprijinul ferm al ţării noastre pentru traseul european al Republicii Moldova şi evidenţiază susţinerea României pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a R. Moldova şi pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul şi autorităţile locale ale Republicii Moldova, în acord cu aşteptările cetăţenilor săi", se mai arată în comunicat.

Igor Dodon, candidatul socialist în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, a întrunit 52,4% din voturi după numărarea a 99,81% dintre procesele-verbale, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu - 47,6%, a informat luni Unimedia.

x close