Antena 3 CNN Actualitate Ce-l așteaptă pe Adrian Severin în închisoare? Fostul europarlamentar, ”deținut vulnerabil”

Ce-l așteaptă pe Adrian Severin în închisoare? Fostul europarlamentar, ”deținut vulnerabil”

Ce-l așteaptă pe Adrian Severin în închisoare? Fostul europarlamentar, ”deținut vulnerabil”
de M.Z.    |    21 Noi 2016   •   08:42

Fostul europarlamentar Adrian Severin, ajuns în urmă cu câteva zile în spatele gratiilor, va avea o celulă separată de restul deținuților. Și în cazul lui, de deținut vulnerabil, se vor aplica toate regulile scrise și nescrise din pușcării, inclusiv aceea care spune că protecția vedetelor e asigurată de interlopi, potrivit Libertatea.ro.

Adrian Severin va petrece trei săptămâni în carantină la Penitenciarul Rahova înainte de a se stabili închisoarea în care își va ispăși pedeapsa primită de la judecători. Condamnații din categoria lui Severin – politicieni, afaceriști, sportivi, procurori, judecători – primesc statul de ”deținut vulnerabil”. Nu este nimic de rău, ba din contră. Condamnații aflați în astfel de situații primesc o celulă separată de restul secțiilor aflate la comun și stau singuri sau, cel mult, alături de un alt deținut. Mai mult, aceștia sunt protejați de gardieni pentru a nu fi atacați de ceilalți pușcăriași.

Cu toate acestea, regulile nescrise de după gratii, așa cum ne-au fost relatate de foști deținuți impun anumite obligații pe care le au deținuții VIP cu statut de vulnerabil. Își aleg un lider, de obicei, interlop, care își asumă să-i controleze pe ceilalți pușcăriași pentru a nu-l ataca pe condamnatul vulnerabil.

Pe 16 noiembrie, Adrian Severin a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

×
Subiecte în articol: Adrian Severin inchisoare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close