Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat cu falsele măicuțe din Vaslui, care au împins un bărbat pe şinele de cale ferată

Ce s-a întâmplat cu falsele măicuțe din Vaslui, care au împins un bărbat pe şinele de cale ferată

Ce s-a întâmplat cu falsele măicuțe din Vaslui, care au împins un bărbat pe şinele de cale ferată
Sursa foto: Foto captura Antena 3
15 Oct 2019   •   12:40

Una dintre cele două „măicuţe“ care i-au terorizat zile în şir pe locuitorii din Vaslui a fost externată de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Femeia de 69 de ani umblă acum singură pe străzi, fiica ei rămânând în continuare internată, scrie adevarul.ro.

Ancheta coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui o vizează pe cea mai tânără dintre femei, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Ea este în continuare internată la secţia de psihiatrie, în timp ce în cazul femeii mai în vârstă medicii au dispus externarea.  

Falsele măicuțe din Vaslui, cunoscute de credincioși drept niște femei ”cu har care propăvăduiesc cuvântul lui Dumnezeu”

Diagnoticată cu tulburări de personalitate de timp mistico-religios, femeia în vârstă de 69 de ani continuă să umble pe străzile din Vaslui, cârând după ea acelaşi geamantan în care păstrează ”toată agoniseala”. Spre desebire de manifestările din luna iulie, de această dată, bătrâna se plimbă pe străzi fără a-i mai perturba pe cetăţeni, mimând mereu că vorbeşte la telefon.

În cazul femeii mai tinere, procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize medico-legale prin care să se stabilească dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Până la verdictul comisiei de expertiză, ea va rămâne internată în spital. Dacă se va stabili că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei, va scăpa de acuzaţie, însă împotriva ei se pot lua măsuri de siguranţă medicală.

Citește și:

Falsele măicuțe din Vaslui, care au împins un bărbat pe calea ferată, cercetate pentru tentativă de omor
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close