Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu elevii care au ratat Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute. Anunţul făcut de ministrul Anisie

Ce se întâmplă cu elevii care au ratat Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute. Anunţul făcut de ministrul Anisie

Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a vor susține, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat, iar cei patru elevi care au ratat examenul de la Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute vor da proba pe 29 iunie, a anunţat ministrul Educaţiei.

Ce se întâmplă cu elevii care au ratat Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute. Anunţul făcut de ministrul Anisie
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    21 Iun 2020   •   12:50

În ce priveşte situaţia elevilor care au ratat examenul de la Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute, Anisie a anunţat că ei nu şi-au pierdut şansa şi a spus care este calendarul testelor.

"Elevii care nu au dat examenul, sunt patru cazuri la nivel naţional, nu au ratat examenul, pentru că Ministerul Educaţiei a organizat o sesiune specială. Începând cu 29 iunie, ei sunt aşteptaţi la proba de Limba şi literatura română.

Apoi, pe 30 iunie, va fi proba de matematică. Pe 1 iulie, Limba şi literatura maternă, iar pe 2 iulie, vor fi afişate primele rezultate", a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, duminică, la Antena 3.

În ce priveşte rezultatele codificate, Anisie a precizat că aceasta este prima dată când se organizează astfel de probe anonimizate, iar părinţii pot depune contestaţii şi on-line.

155.500 de candidați, la Bacalaureatul din acest an

Proba de Bacalaureat începe luni cu examenul scris la Limba și literatura română, iar marţi va avea loc proba la Limba și literatura maternă şi miercuri, proba obligatorie a profilului. 

Ultima probă scrisă din această sesiune iunie-iulie a Bacului, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată pentru ziua de joi.

"Le urez succes, pentru că ştiu că au emoţii" a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie, duminică, la Antena 3, amintindu-le elevilor că trebuie să se prezinte la examen la ora 8.30.

În acest an, s-au înscris aproximativ 155.500 candidați pentru Bac, dintre care aproximativ 123.800 candidați din promoția curentă. În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Afişarea rezultatelor, pe 30 iunie

Afișarea primelor rezultate se va face pe 30 iunie (până în ora 12.00), în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00 şi pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00 și pot fi depuse și transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Ministerul Educației Naționale anunță că probele scrise încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30, iar în clase sunt asigurate măsurile de protecție. De asemenea, temperatura nu trebuie să depăşească 37,3 grade.

"Vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc). Se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide.

Cum se desfăşoară examenele

În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2. Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat", spun reprezentanţii MEN.

"Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru”, adaugă reprezentanții MEN.

Elevilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, dar și cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc).
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close