Antena 3 CNN Actualitate Ce se va abate peste România în următoarele două săptămâni. PROGNOZA meteo îţi spune când va ploua şi când va fi caniculă

Ce se va abate peste România în următoarele două săptămâni. PROGNOZA meteo îţi spune când va ploua şi când va fi caniculă

Ce se va abate peste România în următoarele două săptămâni. PROGNOZA meteo îţi spune când va ploua şi când va fi caniculă
de O.P.    |    01 Aug 2012   •   09:56

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vezi cum va fi vremea la tine în oraş, pe www.meteoplus.ro

BANAT
În primele două zile temperaturile medii se vor menţine la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, dar în intervalul 2 – 6 august temperatura aerului va creşte uşor de la o zi la alta, vremea devenind caniculară, cu temperaturi medii de 35°C în jurul datei de 6 august. Apoi valorile termice vor scădea treptat până pe 11 august, după care se vor menţine la valori normale pentru a doua decadă a lunii august. Precipitaţii pe arii extinse şi mai importante cantitativ, averse locale însoţite de descărcări electrice, se vor semnala în zilele de 31 iulie şi 1 august, după care va urma un interval cu probabilitate redusă de ploaie. Abia după 7 - 8 august se vor mai semnala averse, însă mai puţin importante cantiativ şi pe arii mai restrânse.

CRIŞANA
Regimul termic va marca o creştere treptată începând din data 2 august, iar pe 5 – 6 august vremea va fi din nou caniculară, cu medii ale temperaturilor maxime de 35°C. Din 7 august temperaturile vor scădea de la o zi la alta, iar mediile maximelor vor fi apropiate de normele climatologice în ultimele zile ale perioadei de prognoză. Probabilitatea pentru averse izolat însemnate cantitativ şi descărcări electrice va fi mai mare pe 31 iulie şi 1 august, după care vor fi câteva zile lipsite de precipitaţii. Ploile, izolat mai abundente, îşi vor face din nou apariţia după data de 6 - 7 august, vor fi însoţite de fenomene electrice şi vor rămâne de interes până la sfârşitul perioadei de prognoză.

TRANSILVANIA
Pe 31 iulie şi 1 august vremea se va menţine în limite normale termic, dar pe 2 august mediile temperaturilor maxime vor creşte cu aproximativ 3°C, iar în data de 6 august aceste medii vor atinge 33°C. În intervalul 7 – 11 august se va produce o răcorire treptată a vremii, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză temperaturile vor fi din nou apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august. Pe 31 iulie vor fi averse importante cantiativ, va mai ploua şi pe 1 august, după care probabilitatea de averse va fi scăzută până în jurul datei de 7 august, când va redeveni semnificativă şi aversele se vor semnala din nou pe arii extinse.

MARAMUREŞ
Temperatura aerului va creşte uşor de la o zi la alta până pe 6 august, când media maximelor va atinge 34 °C, apoi vor scădea constant, astfel încât spre sfârşitul perioadei de prognoză, în intervalul 10 – 13 august, vremea va redeveni normală din punct de vedere termic. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse,importante cantitativ şi însoţite de descărcări electrice va fi mai mare în intervalul 31 iulie – 2 august. În următoarele zile ale perioadei de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe, pentru ca după data de 6 august probabilitatea de ploaie să crească din nou.

MOLDOVA
Mediile temperaturilor maxime vor creşte în primele 3 zile ale intervalului de prognoză, apoi se vor menţine constante în jurul valorii de 32°C, pentru ca pe 5 şi 6 august să mai crească din nou, spre 34°C. După data de 8 august regimul termic va scădea uşor de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul perioadei de prognoză mediile maximelor vor atinge aproximativ 27°C. După ziua de 31 iulie, când vor fi averse pe arii extinse şi izolat cantităţi de apă mai importante, va urma un interval lipsit de precipitaţii semnificative. Probabilitatea pentru ploi la nivel local, în medie slabe cantitativ, va creşte abia după data de 7 august.

DOBROGEA
Până pe 4 august, regimul termic se va menţine relativ constant, caracterizând o vreme călduroasă, cu mediii ale temperaturilor maxime în jurul valorii de 32°C. În intervalul 5 – 7 august temperatura aerului va creşte cu 2..3°C, în medie, pentru ca din 8 august şi până lasfârşitul perioadei de prognoză să scadă treptat de la o zi la alta, spre valoarea medie de aproximativ 29 °C pe 13 august.Probabilitatea de precipitaţii se va menţine redusă pe tot parcursul perioadei de prognoză, cu o uşoară tendinţă de creştere după data de 8 august.

MUNTENIA
După primele două zile în care temperaturile diurne se vor menţine, în medie, sub pragul de 35 de grade al caniculei, regimul termic va marca o creştere, mediile maximelor atingând 36°C pe 6 şi 7 august. După data de 8 august vremea se va răcori treptat, astfel încât pe 12...13 august temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 29...30°C. Probabilitatea pentru averse, însoţite şi de descărcări electrice, va fi mai mare pe 31iulie şi din nou, după 8 august, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

OLTENIA
Regimul termic va marca o scădere pe 1 august, apoi temperaturile vor creşte treptat, spre valori medii de aproximativ 36°C pe data de 6 august. Din 7 august temperatura aerului va scădea uşor de la o zi la alta, această tendinţă menţinându-se până la sfârşitul perioadei de prognoză, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 28…29°C. Precipitaţii mai abundente şi pe arii mai extinse sunt de aşteptat pe 31 iulie – 1 august, apoi probabilitatea de ploi va fi redusă până pe 8 august, dată începând cu care această probabilitate va creşte din nou.

LA MUNTE
Temperaturile maxime vor avea valori medii în creştere treptată, de la aproximativ 18°C pe 31iulie până la circa 23°C pe data de 6 august. În intervalul 7 – 11 august vremea se va răcori treptat, astfel încât între 11 şi 13 august mediile maximelor vor fi de 16…17°C. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, cu valori medii iniţial în uşoară creştere, apoi, începând cu 8 august, în scădere de la valori medii de 14°C până la 8…9°C pe 13 august. Pe tot parcursul perioadei de prognoză vor fi posibile ploi de scurtă durată, mai ales în cursul după-amiezelor, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ va fi mai mare pe 31 iulie – 1 august şi din nou, între 7 şi 13 august.





×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close