Antena 3 CNN Actualitate Ce steag a prezentat România la un congres de la Londra

Ce steag a prezentat România la un congres de la Londra

Ce steag a prezentat România la un congres de la Londra
Sursa foto: FOTO: covasna.info.ro
22 Aug 2017   •   12:31

În perioada 7–11 august a.c. a avut loc la Londra Congresul Internaţional de Vexilologie. Heraldistul dr. Szekeres Attila István a fost singurul din România care a participat la acest eveniment prestigios, în cadrul căruia a vorbit în faţa delegaţilor sosiţi din toate colțurile lumii despre istoria şi simbolurile locului său natal, potrivit paginii oficiale e internet a Consiliului Județean Covasna.

În calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István a participat, cu sprijinul CJ Covasna şi al Asociaţiei Hunineu, la Congresul Internaţional de Vexilologie, organizat în perioada 7–11 august, la Londra, unde a prezentat cu mare succes istoria de un sfert de secol a steagului secuiesc, scrie dantanasa.ro.

La acest Congres au participat o sută de delegaţi, au susţinut prelegeri 43 de delegaţi, printre care şi Szekeres Attila István, care, după o scurtă prezentare de istorie şi a evoluţiei simbolurilor, a prezentat modul în care steagul secuiesc a devenit simbolul luptei pentru obţinerea autonomiei a comunităţii maghiare din România.

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close