Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să știi când te hotărăști să schimbi furnizorul de energie (P)

Ce trebuie să știi când te hotărăști să schimbi furnizorul de energie (P)

Ce trebuie să știi când te hotărăști să schimbi furnizorul de energie (P)
25 Sep 2018   •   15:39

Odată cu liberalizarea pieței de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, românii au posibilitatea de a-și alege furnizorul acestor servicii, selectând oferta care li se pare potrivită. Mulți nu au însă suficiente informații legate de acest aspect.

Pentru a mai elimina din nelămuriri, reprezentanții Eva Energy - www.eva-energy.ro - oferă câteva explicații cu privire la acest proces. Rezultatul schimbării poate aduce o serie de avantaje pentru clienți, care vor fi de asemenea menționate în rândurile următoare.

În ce constă de fapt prețul plătit pentru energia electrică?

Înainte de a compara ofertele disponibile pe piață și de a o selecta pe cea care pare mai avantajoasă, fiecare consumator trebuie să știe care sunt de fapt și componentele care formează prețul în cazul energiei electrice. În acest fel, cei interesați vor alege în deplină cunoștință de cauză.

Componente preț:

  • Prețul energiei electrice active

  • Tariful aferent serviciului de transport al energiei electrice

  • Tariful aferent serviciului de distribuție (corespunzător nivelului de tensiune)

  • Contravaloarea Certificatelor Verzi

  • Contravaloarea energiei electrice reactive (daca este cazul)

  • Accize

  • Taxa de cogenerare

  • TVA

Ce documentație este necesară pentru schimbarea furnizorului de energie electrică?

Deși ne-am obișnuit să fim înconjurați peste tot de birocrație, pentru schimbarea furnizorului de energie electrică este necesar un minim de documente. Este vorba doar de o copie a unei facturi emise de furnizorul curent și un act de proprietate sau un alt document care să ateste dreptul de folosință asupra spațiului, a locului de consum respectiv, în original și copie.

Situațiile pot să difere de la caz la caz. Atunci când este vorba de un chiriaș, concesionar sau o altă calitate similară, pentru schimbarea furnizorului de energie electrică acesta va avea nevoie și de acordul scris al proprietarului de drept, dacă acest lucru nu se regăsește specificat în cadrul contractului încheiat între cele două părți. Dacă este vorba despre un branșament nou, va fi necesar de asemenea și un aviz tehnic de racordare (ATR).

Care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru schimbarea furnizorului de energie electrică?

În primă fază, trebuie stabilit de comun acord împreună cu noul furnizor care este oferta potrivită de servicii de furnizare energie electrică pentru locul de consum în cauză. Reprezentanții furnizorului menționat - Eva Energy - pot să identifice care este soluția potrivită pentru fiecare consumator, ținând cont de situația specifică a solicitantului, precum și de condițiile contractuale.

După stabilirea acestor detalii, solicitantul va trebui să pună la dispoziția reprezentanților noului furnizor documentația necesară pentru întocmirea contractului de servicii. Aceștia vor analiza documentele și formularele specifice și vor întocmi contractul, pe care îl vor transmite ulterior solicitantului, urmând apoi ca noul furnizor să intermedieze demersurile necesare schimbării furnizorului actual.

Menționam inițial faptul că există o serie de avantaje pe care pot să le ofere clienților furnizorii de energie electrică. Iată ce beneficii pun la dispoziția celor interesați reprezentanții Eva Energy:

Termen de plată extins

În conformitate cu contractul încheiat, termenul de plată specificat primește un adaos de până la 15 zile de grație.

Posibilitatea eșalonării facturii

Oricine se poate confrunta la un moment dat cu dificultatea de a plăti. În cazul Eva Energy, clienții pot beneficia de o eșalonare a plăților facturilor pentru o perioadă de până la 6 luni.

Suport 24/24

Sprijinul oferit de reprezentanții Eva Energy în acest caz se referă la comunicarea eficientă cu clienții, pe care îi susțin oricând cu infomațiile necesare și suport.

Puncte de plată numeroase

Conform informațiilor din cadrul website-ului www.eva-energy.ro, există peste 200.000 de puncte de plată la care clienții pot să achite facturile, de la binecunoscuții roboței de plată până la diversele bănci comerciale sau chiar Poșta Română.

Cu toate aceste informații prezentate clar, alături de avantajele pe care le poate oferi clienților, Eva Energy poate fi acel furnizor de energie electrică de încredere, alternativă la furnizorul actual. Pentru informații suplimentare cu privire la consumatori casnici sau companii, beneficii extra oferite clienților sau răspunsuri la întrebări frecvente, cei interesați pot să acceseze site-ul www.eva-energy.ro. Într-o manieră simplă, pot să afle care este oferta cea mai avantajoasă și să aleagă schimbarea furnizorului de energie electrică pentru a beneficia de toate avantajele menționate.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close