Antena 3 CNN Actualitate Cea mai mare expoziţie de reptile din Europa de Est s-a deschis la Arad

Cea mai mare expoziţie de reptile din Europa de Est s-a deschis la Arad

Cea mai mare expoziţie de reptile din Europa de Est s-a deschis la Arad
Sursa foto: Reptile
19 Dec 2009   •   18:55

Zeci de reptile din întreaga lume, pot fi admirate, pînă la primăvară, la Arad, în cadrul celei mai mari expoziţii de acest gen, din Europa de Est. Animalele sunt închise în acvarii şi pot fi urmărite inclusiv de către copii. Printre reptile se găsesc specii dintre cele mai periculoase, unele chiar pe cale de dispariţie.

Organizatorii, care au în colecţie zeci de specii de reptile, expun în cadrul muzeului judeţean, de la cobre, iguane şi pitoni la vipere, scorpioni şi crocodili. Copiii au fost pur si simplu fascinaţi să vadă reptile pe care altfel le puteau urmări doar la televizor. Unele reptile pot fi atinse de vizitatori, în timp ce altele dau fiori reci chiar şi de dincolo de sticla acvariului.

Printre cele peste 130 de specii de reptile expuse la Arad se află şi crocodilul ?Pepino". Are 22 de ani şi este la vârsta adolescenţei, ţinand cont de faptul că exemplarele din această specie pot atinge 100 de ani.

Expoziţia poate fi vizitată pînă la sfîrşitul lunii martie. De la Arad, reptilele vor pleca spre muzeele celorlalte oraşe mari din ţară.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close