Antena 3 CNN Actualitate Cine este cel mai bogat bugetar din România. Primește lunar 32.000 de lei

Cine este cel mai bogat bugetar din România. Primește lunar 32.000 de lei

Cine este cel mai bogat bugetar din România. Primește lunar 32.000 de lei
19 Iun 2016   •   20:05

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în ședința de joi, de cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a hotărât înaintarea documentelor către președintele Klaus Iohannis.

Ca judecator CCR, fostul procuror comunist Livia Stanciu va cumula pensia de magistrat cu salariul de la CCR.

Pensia reprezintă 85 la sută din ultimul salariu, care a fost de 20.000 ron (200 milioane de lei vechi). Pensia va fi deci de cca. 160 milioane lei vechi.

La asta se adauga salariul de judecator CCR, tot circa 160 milioane de lei vechi.

În total, Stanciu ar urma să câştige 32.000 ron pe lună, adică peste 7.000 de euro.

Subiectul a fost comentat, duminică, la ''Punctul de Întâlnire'', de Radu Tudor și invitații săi.

Europarlamentarul Norica Nicolai spune că nu este normal să existe cumularea pensiei cu salariul în această situație.

''Asta consacră faptul că suntem în țara procurorilor, în țara judecătorilor, care trebuie recompensați - politicienii știu foarte bine de ce. Faptul că se permite cumulul pensiei cu salariul într-o astfel de situație, după părerea mea, este anormal și incorect. Dacă vrei în continuare o slujbă plătită de la stat ar trebui să primești doar salariul'', susține Nicolai.

La rândul său, Victor Alistar a spus că acest cumul este legitim, însă numirea în sine la CCR este un ''premiu pentru întreaga carieră''.

''Cred că este firesc să fie un caz aparte pentru că domnia sa a fost numită la Curtea Constituțională după ce în calitate de președinte al ÎCCJ a stabilt practica acesteia în contradicție cu decizia Curții Constituționale când era vorba de proba cu interceptările, dacă ne amintim. Și, ca premiu pentru întreaga carieră de la ÎCCJ, taman la Curtea Constituțională că le-ai întors aplicarea unei decizii'', a spus Victor Alistar.

×
Subiecte în articol: livia stanciu Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close