Antena 3 CNN Actualitate Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi într-o explozie produsă la o piaţă de artificii din Mexic

Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi într-o explozie produsă la o piaţă de artificii din Mexic

Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi într-o explozie produsă la o piaţă de artificii din Mexic
Sursa foto: foto: Agerpres
21 Dec 2016   •   01:50

O serie de explozii de proporţii s-a produs marţi în oraşul mexican Tultepec, situat la nord de Ciudad de Mexico, într-o piaţă unde se comercializau artificii, a anunţat şeful serviciilor de urgenţă din Mexic, Luis Felipe Puente, citat de presa internaţională, transmite Agerpres.

Oficialul a estimat că 60 de persoane au fost rănite în urma exploziilor, dar mass-media mexicane îl citează pe primarul localităţii, Armando Portuguez Fuentes, care indică un bilanţ de cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 14:50. Martorii spun că la scurt timp de la producerea primelor explozii, deasupra zonei se ridicau coloane groase de fum. Echipele de intervenţie au venit în număr mare la faţa locului, încercând să salveze victimele şi să stingă incendiul. Aproape toate cele 300 de standuri din piaţa San Pablito au fost distruse.

Oraşul Tultepec este faimos în Mexic tocmai pentru industria pirotehnică. Aici are loc în fiecare an un festival naţional dedicat artificiilor.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close