Cel puţin 60 de morţi în urma unei revolte la o închisoare în nordul Braziliei

de D.G.    |    02 Ian 2017   •   18:24
Cel puţin 60 de morţi în urma unei revolte la o închisoare în nordul Braziliei foto: pixabay.com

O revoltă izbucnită într-o închisoare din Manaus, în nordul Braziliei, s-a soldat cu moartea a cel puţin 60 de persoane, în noaptea de duminică spre luni, a anunţat un responsabil al administraţiei penitenciare locale, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Pentru moment, am numărat 60 de morţi", a declarat secretarul administraţiei penitenciare din statul Amazonia, Pedro Florencio, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Acesta este cel mai mare masacru comis într-o închisoare din Amazonia", a subliniat secretarul de stat pentru securitate publică din acest stat, Sergio Fontes, în timpul aceleiaşi conferinţe.

Revolta, în timpul căreia 12 gardieni au fost luaţi ostatici, a durat 17 ore, de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, în complexul penitenciar Anisio Jobim, situat la periferia oraşului Manaus. Ea a fost provocată de o confruntare între deţinuţi membri a două organizaţii criminale: grupul local FDN (Familia do Norte) şi PCC (Primul comando al capitalei), fondată la Sao Paulo.

Revoltele sunt frecvente în închisorile supraaglomerate din Brazilia, care sunt controlate de fracţiuni criminale ce îşi dispută controlul asupra traficului de droguri.

Parteneri
x close