Antena 3 CNN Actualitate Cel puţin 90 de oameni au murit în Europa din cauza valului de frig

Cel puţin 90 de oameni au murit în Europa din cauza valului de frig

Cel puţin 90 de oameni au murit în Europa din cauza valului de frig
Sursa foto: Iarna
23 Dec 2009   •   14:43

Traficul aerian şi rutier a fost grav afectat în Europa cu numai câteva zile înainte de Crăciun. Mii de călători au rămas blocaţi în diferite părţi ale lumii din cauza ninsorilor abundente. Valul de frig a provocat moartea a cel puţin 90 de oameni numai în Europa.

Ninsorile din ultimele zile au creat probleme în Italia. Peste 600 de soldaţi au fost trimişi să ajute la îndepărtarea zăpezii pe întreg teritoriul ţării. Traficul aerian a fost grav afectat în oraşul Milano unde mii de zboruri naţionale şi internaţionale au fost amânate din cauza poleiului ce acoperea pistele aeroporturilor.

Temperaturile care au depăşit minus 20 de grade Celsius au făcut ravagii în Polonia. Cel puţin 52 de oameni au murit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Autorităţile au avertizat şi asupra stabilităţii unui important baraj din sudul ţării care ar putea ceda din cauza presiunii acumulării blocurilor de gheaţă.

Probleme sunt şi în Spania unde peste 30 de regiuni sunt în continuare în alertă din cauza ninsorilor abundente. Traficul feroviar a fost perturbat , iar trenurile care leagă capitala Madrid de restul ţării au avut întărzieri de aproximativ două ore. Nici situaţia traficului aerian nu este diferită. Zeci de zboruri naţionale şi internaţionale au avut întârzieri sau au fost anulate.

http://videonews.ro/members/action/viewvideo/32953/Iarna-nu-slabeste-Europa-Trafic-blocat-ninsori-abundente-zeci-de-victime-ale-frigului/

Antena 3

×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close