Antena 3 CNN Actualitate "Cel puţin un membru al comisiei este într-o legătură de prietenie cu managerul unităţii". SANITAS Gorj cere retragerea comisiei de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

"Cel puţin un membru al comisiei este într-o legătură de prietenie cu managerul unităţii". SANITAS Gorj cere retragerea comisiei de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

"Cel puţin un membru al comisiei este într-o legătură de prietenie cu managerul unităţii". SANITAS Gorj cere retragerea comisiei de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
de S.T.    |    17 Ian 2014   •   11:18

Sindacatul SANITAS din Gorj a depus la cabinetul ministrului Sănătăţii o solicitare în scris de retragere a comisiei venită în control de la Ministerul Sănătăţii, întrucât unul dintre membrii comisiei este prieten foarte bun cu managera Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

Valentin Popa, şeful SANITAS Gorj, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a primit informaţii potrivit cărora "cel puţin un membru al comisiei este într-o legătură de prietenie cu managerul unităţii, cel care a făcut plângerea".

"Mi-am dorit o anchetă corectă care să scoată adevărul la iveală. În condiţiile astea, mi se pare că lucrurile se complică(...) Aş fi preferat ca toate comisiile Ministerului Sănătăţii să se suspende, ca să lăsăm loc anchetei penale în desfăşurare. Sunt convins că Poliţia este singura care va scoate la iveală, în cazul ăsta, adevărul 100%", a spus Valentin Popa, vineri, la "Previziunile zilei".

"Nu am primit încă un răspuns din partea ministrului", a adăugat acesta.

La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, analizele medicale pentru depistarea HIV au fost falsificate în cazul a sute de persoane.


Managerul unităţii, Claudia Manu, a declarat că analizele au fost semnate de un singur medic, respectiv şeful laboratorului.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a aflat despre situaţia analizelor efectuate la laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi a dispus efectuarea unei anchete. La Târgu Jiu, vor sosi Corpul de Control al ministrului şi Inspecţia Sanitară de Stat.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Previziunile Zilei cu Sabina Iosub".

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close