Antena 3 CNN Actualitate CFR Călători a anulat 46 de trenuri. Traficul feroviar reintră treptat în graficele normale

CFR Călători a anulat 46 de trenuri. Traficul feroviar reintră treptat în graficele normale

CFR Călători a anulat 46 de trenuri. Traficul feroviar reintră treptat în graficele normale
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Ian 2017   •   09:41

CFR Călători a anulat 46 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România şi anunţă că, treptat, traficul feroviar reintră în graficele normale, scrie Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, pe magistrala Bucureşti - Constanţa circulă toate trenurile şi sunt remorcate cu locomotive electrice. De asemenea, s-au menţinut unele anulări de trenuri Regio pe câteva rute secundare.

"La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, circulaţia se desfăşoară încă în condiţii de iarnă. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 5% dintre acestea pentru reintrarea garniturilor în turnus şi pentru deszăpezire, acolo unde mai este necesar. Vom face actualizări periodice, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren", spune CFR Călători.

La rândul său, CFR SA dă asigurări că pe reţeaua feroviară se circulă în condiţii de siguranţă, un număr redus de trenuri înregistrând întârzieri la sosire sau la plecare.

Compania notează pe Facebook că aceste întârzieri sunt cauzate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo nefavorabile şi necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de intervenţia pentru verificarea componentelor infrastructurii sau de prelungirea operaţiunilor de verificare şi de pregătire a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

"Pe toate cele opt regionale de cale ferată se acţionează în continuare în regim de permanenţă pentru menţinerea reţelei în condiţii optime de trafic", afirmă CFR SA.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

×
Subiecte în articol: CFR Calatori
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close