Antena 3 CNN Actualitate Cheltuieli publice ale unei primării din Arad: arme neletale, lenjerie de pat, scaune şi o drujbă

Cheltuieli publice ale unei primării din Arad: arme neletale, lenjerie de pat, scaune şi o drujbă

Cheltuieli publice ale unei primării din Arad: arme neletale, lenjerie de pat, scaune şi o drujbă
Sursa foto: Foto: pressalert.ro
18 Mar 2011   •   12:13

Primăria oraşului Ineu, judeţul Arad, a prevăzut un program de achiziţii publice contestat de unii dintre consilierii locali. Printre achiziţiile contestate se numără arme neletale, autoturisme, scaune de 12.000 de euro, lenjerie de pat sau o drujbă de 3.500 de euro, scrie Mediafax.

Consilierul local Călin Abrudan (PNL) a pus la dispoziţia jurnaliştilor programul de cheltuieli, întocmit de primarul Ion Mehelean (PDL).

Conform documentului, primăria Ineu va cheltui 57.000 de euro pe achiziţionarea de maşini, printre care o maşină de teren, în valoare de 15.000 de euro.

În lista de achiziţii mai figurează "arme neletale" în valoare de 4.000 de lei, lenjerie de pat, 1.000 de lei sau scaune de 12.000 de euro.

Abrudan a declarat că este de părere că, pe timp de criză, nu ar trebui să fie permisă achiziţia unor lucruri care nu sunt de strictă necesitate, mai ales că fondurile Primăriei nu ajung pentru plata salariilor până la sfârsitul anului.

Mai mult, dintre cele 122 de poziţii ale listei de achiziţii, doar pentru una singură este prevăzută licitaţie publică, restul urmând a fi directe sau prin cerere de ofertă.

Consilierii locali nemulţumiţi de programul de cheltuieli vor iniţia un proiect de hotărâre care se prevadă ca din comisiile de achiziţii publice să facă parte şi consilierii.

×
Subiecte în articol: primarie Arad
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close