Antena 3 CNN Actualitate China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată

China a anunțat că „Sky Eye”, cel mai mare radiotelescop din lume, ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată, potrivit unui raport postat pe siteul ministerului Științei și Tehnologiei, șters ulterior.

China a anunțat că ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată
Sursa foto: Twitter/ EDNewsChina
16 Iun 2022   •   08:44

Astronomii de la Universitatea din Beijing au descoperit „mai multe semnale ale unor civilizații extraterestre din afara Pământului”, potrivit unui raport publicat marți, 14 iunie, în Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului Chinez pentru Știință și Tehnologie. Deşi postarea a fost ștearsă ulterior, ea a fost preluată de mai multe publicații chineze, de Bloomberg şi ulterior de întreaga presă internaţională.

Semnalele electromagnetice în bandă îngustă detectate de Sky Eye — care are un diametru de 500 metri— diferă de cele capturate anterior, iar echipa le investighează în continuare, se arată în raport, citându-l pe cercetătorul Zhang Tonjie, șeful unei echipe de căutare a civilizațiilor extraterestre de la Universitatea din Beijing, co-fondată în colaborare cu Observatorul Național Astronomic al Academiei Chineze de Științe și Universitatea Berkeley din California.

Nu este clar de ce raportul a fost eliminat de pe site-ul ziarului oficial al ministerului chinez de Ştiință și Tehnologie, deși știrea începuse deja să fie populară pe rețeaua de socializare Weibo fiind preluată de şi alte instituții media, inclusiv cele administrate de stat.

În septembrie 2020, telescopul Sky Eye, care se află în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, şi-a început oficial căutările pentru detectarea unor potențiale civilizații extraterestre. Sky Eye este un instrument extrem de sensibil în banda radio de joasă frecvență și joacă un rol important în captarea sunetelor de la mare depărtare.

Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020, în timp ce procesa datele colectate în 2019, și a găsit un alt semnal suspect în 2022 din datele de observare a unor exoplanete, a declarat Zhang, potrivit raportului.

×
Subiecte în articol: China ET Sky Eye
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close