Antena 3 CNN Actualitate Chiriaşi de lux: 1.800 de euro, lunar, pentru şeful Aeronauticii Civile, cazat lângă satul francez

Chiriaşi de lux: 1.800 de euro, lunar, pentru şeful Aeronauticii Civile, cazat lângă satul francez

Chiriaşi de lux: 1.800 de euro, lunar, pentru şeful Aeronauticii Civile, cazat lângă satul francez
Sursa foto: Satul francez
09 Feb 2009   •   21:50

Doi şefi ai Autorităţii Aeronautice Civile au dat instituţiei o imagine de invidiat. Printre bugetari. Fostul avea venituri exorbitante, actualul locuieşte într-o zonă de lux. Instituţia îi plăteşte o chirie în consecinţă - 1.800 de euro pe lună.
Adrian Vasilache ocupă un apartament cu trei camere la parterul unui bloc nou, cu garaj subteran şi portar.
Potrivit agenţilor imobiliari din zonă, chiria pentru un apartament de aproape 90 de metri pătraţi, lângă satul francez, este curpinsă între 1.700 şi 2.200 de euro.
Autoritatea Aeronautică plăteşte 1.800 euro pentru apartamentul de serviciu al lui Vasilache, dar şi utilităţile. Şi i l-a închiriat pentru un an.
Locuinţa a fost căutată pe internet şi pe la agenţii imobiliare să fie cât mai aproape de sediul Autorităţii.
Sindicatele instituţiei susţin că Florin Bălu, persoana trecută pe cutia poştală a apartamentului, este un fost coleg de facultate de-al lui Vasilache. Aşa se şi explică de ce şeful Autorităţii nu a ales un apartament în Băneasa şi mai aproape de biroul său, ci pe cel de lângă cartierul francez.
În Băneasa, chiria şi întreţinerea nu ar fi trecut de cinci-sase sute de euro. Adică de trei ori mai puţin decât plăteşte Autoritatea pentru locuinţa de serviciu ocupată de Adrian Vasilache.
Într-un comunicat, Adrian Vasilache precizează că autoritatea se autofinanţează şi că nu există plafon pentru cheltuielile cu chiria. Adică, nu cheltuieşte bani publici, ci veniturile proprii. Cu care fiecare şef face ce vrea. Fără prea mari bătăi de cap de vreme ce actul de înfiinţare spune că verificarea financiară a gestiunii o fac organele proprii de control şi nu Curtea de Conturi.
Observator

×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close