Cinci turiști, dispăruți în pădurile din județul Bihor, au fost găsiți de salvatori

29 Ian 2017   •   10:58
Cinci turiști, dispăruți în pădurile din județul Bihor, au fost găsiți de salvatori

Salvatori din două județe – Arad și Bihor – au intrat în alertă vineri după-amiaza, după ce au primit un apel de ajutor din partea a cinci turiști rătăciți. Aceștia s-au pierdut pe raza comunei Lunca, din Bihor, într-o zonă împădurită, la aproximativ 10 kilometri de localitatea Şuştiu şi circa 15 kilometri de Moneasa, anunță Digi24.

„Conform apelului, cei cinci cetăţeni maghiari (trei adulţi şi doi copii – n.n.) se îndreptau spre Arieşeni, însă din cauza faptului că, la un moment dat, nu au mai putut continua drumul cu autoturismul, s-au deplasat pe jos, în direcţia semnalată de un indicator turistic (care indica un canton silvic „Văratec”, nu o localitate), realizând ulterior că nu au posibilitatea să ajungă la nicio localitate din zonă, neştiind exact unde se află”, au transmis reprezentanţii ISU „Crişana”.

Imediat pe urmele celor cinci au pornit echipe din cadrul Salvamont, ISU „Crişana”, Poliţiei şi Jandarmeriei Bihor, dar şi de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Lunca. Pentru că în acel moment nu se ştia cu exactitate unde sunt persoanele rătăcite, au fost mobilizate echipaje din Arad ale ISU, Salvamont şi Jandarmeriei.

După două ore de la primirea apelului, Salvamont-Salvaspeo Bihor a anunţat dispeceratul ISU „Crişana” că cei trei adulţi şi cei doi minori au fost găsiţi pe drumul forestier dintre Şuştiu şi Moneasa.

Parteneri
x close