Antena 3 CNN Actualitate Cine a fost Cristian Gafton, it-istul de geniu considerat Bill Gates al românilor, care a murit subit la 44 ani

Cine a fost Cristian Gafton, it-istul de geniu considerat Bill Gates al românilor, care a murit subit la 44 ani

Cine a fost Cristian Gafton, it-istul de geniu considerat Bill Gates al românilor, care a murit subit la 44 ani
28 Dec 2018   •   17:05

Cristian Gafton s-a născut la Iași, pe 20 aprilie 1974, și a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Al. l. Cuza“ în 1997.

Pasionat de informatică încă din liceu, Gafton a intrat în contact cu Red Hat încă din timpul școlii, când folosea produsele acestei firme pentru a conecta lumea la Internet.

Cristian Gafton muncea enorm și era unul dintre programatorii de top din Sillicon Valley, scrie reporteris.ro.

După terminarea facultății, a plecat în SUA, unde a lucrat la Red Hat timp de opt ani, ajungând președintele departamentului Dezvoltare

Din 2009, a trecut la Amazon, unde a ocupat ultima dată funcția de „Principal Software Engineer“.

Într-un articol din Libertatea, din 2002, Cristian Gafton era considerat „un al doilea Bill Gates, (….) cu o avere de ordinul milioanelor de dolari, românul îi învață pe informaticienii americani cum să-și dezvolte mai ușor proiectele și afacerile. El militează, cu deosebit succes, pentru a impune conceptul de , o dezvoltare a colaborării între firme și informaticieni, concept ce se bazează pe folosirea mai rapidă a descoperirilor și inovațiilor din domeniu. Peste ocean, românul este considerat un adevărat geniu“.

În ultima sa postare pe Twitter, Cristian Gafton critica politica lui Donald Trump privind migrația.

„Care este impactul economic al trecerii «coioților» (termen folosit pentru cei care trec granița fraudulos în SUA – n.r.) pentru a justifica cheltuirea a 25 de miliarde de dolari pentru a construi un gard care să îi împiedice să treacă granița?!“, scria Cristian Gafton pe Twitter.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close