Antena 3 CNN Actualitate Cine este Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe

Cine este Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe

Cine este Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe
15 Iul 2019   •   15:58

Ramona Mănescu este propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a decis să-i retragă sprijinul politic lui Teodor Meleșcanu. 

În vârstă de 46 de ani, Mănescu este absolventă a Facultății de Drept a Universității din București. După încheierea studiilor de licență, Mănescu a urmat mai multe studii postuniversitare, dintre care amintim: Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, dizertație cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Națională de Apărare - Colegiul Național de Apărare, dizertație cu tema „România și Politica Europeană de Securitate și Apărare” (2005). De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit programul de studii academice postuniversitare în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2006).

A fost membru al PNL din 1990 până în 2017, când a trecut la ALDE. 

A fost ministru al Transporturilor în al doilea guvern Victor Ponta începând cu 2012. A demisionat din funcție în data de 26 februarie 2014, în urma retragerii PNL din guvern. Ulterior, a fost aleasă europarlamentar până în acest an. 

Ramona Mănescu este soția fostului primar al sectorului 6, Rareș Mănescu. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close