Cine este Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe

15 Iul 2019   •   15:58
Cine este Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe

Ramona Mănescu este propunerea ALDE pentru funcția de ministru de Externe, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a decis să-i retragă sprijinul politic lui Teodor Meleșcanu. 

În vârstă de 46 de ani, Mănescu este absolventă a Facultății de Drept a Universității din București. După încheierea studiilor de licență, Mănescu a urmat mai multe studii postuniversitare, dintre care amintim: Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, dizertație cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Națională de Apărare - Colegiul Național de Apărare, dizertație cu tema „România și Politica Europeană de Securitate și Apărare” (2005). De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit programul de studii academice postuniversitare în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2006).

A fost membru al PNL din 1990 până în 2017, când a trecut la ALDE. 

A fost ministru al Transporturilor în al doilea guvern Victor Ponta începând cu 2012. A demisionat din funcție în data de 26 februarie 2014, în urma retragerii PNL din guvern. Ulterior, a fost aleasă europarlamentar până în acest an. 

Ramona Mănescu este soția fostului primar al sectorului 6, Rareș Mănescu. 

Parteneri
x close