Antena 3 CNN Actualitate Cine este "sfântul care te vindecă de bolile INCURABILE". Biserica Ortodoxă face bani de pe urma MOAŞTELOR

Cine este "sfântul care te vindecă de bolile INCURABILE". Biserica Ortodoxă face bani de pe urma MOAŞTELOR

Cine este "sfântul care te vindecă de bolile INCURABILE". Biserica Ortodoxă face bani de pe urma MOAŞTELOR
de O.P.    |    18 Mar 2014   •   06:15

Biserica scoate bani din piatră seară. Oricât de ciudat ar suna, este adevărat. Ultima oportunitate de afaceri se referă la inventarierea moaştelor şi tipărirea unui ghid. Mai exact preoţii trebuie să trimită conducerii bisericii numele sfinţilor, cu povestea şi "puterea" lor şi câteva fotografii.

Totul, pentru binele credincioşilor care vor putea alege mult mai bine sfântul sau sfânta, în funcţie de problemele pe care le au, scrie gândul.info.
"Aşa cum în ultimii 5-6 ani, la iniţiativa PF Daniel, au fost realizate 'Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti', 'Istoria Monahismului', 'Istoria Muzicii Bisericeşti Româneşti', se va realiza şi această lucrare - 'Ghidul Sfintelor Moaşte' din bisericile şi mânăstirile Patriarhiei Româneşti, pentru că nu există o asemenea lucrare, extrem de binevenită pentru toţi cei interesaţi, în primul rând pentru credincioşi, dar şi pentru opinia publică, inclusiv pentru jurnalişti", a declarat pentru gândul părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Potrivit acestuia, bisericile şi mânăstirile trebuie să facă cunoscut dacă deţin moaşte, provenienţa acestora, documentul de autenticitate, o scurtă descriere a acestora, fotografii, o scurtă prezentare a vieţii sfântului sau sfinţilor în cauză.

"Ghidul acesta va fi tipărit şi va avea acces la el orcine doreşte. Sunt documente vechi, de sute de ani, cum sunt la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou de la Bucureşti sau al Sfintei Parascheva de la Iaşi. Dar după 1990 sunt alte documente care arată că acolo unde au ajuns părticele din moaşte ele se păstrează în biserica respectivă. De exemplu, sunt părticele din Moaştele Sfântului Nectarie de la mânăsturea Eghina, ele au fost primite de mai multe biserici şi mânăstiri din România, dar sunt însoţite în permanenţă de documente de autenticitate de la biserica greacă care le-a oferit", precizează vocea Patriarhiei.



×
Subiecte în articol: moaste
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close