Antena 3 CNN Actualitate Ciocârlia şi capra neagră, protejate prin lege. Nu vor mai putea fi vânate

Ciocârlia şi capra neagră, protejate prin lege. Nu vor mai putea fi vânate

Ciocârlia şi capra neagră vor fi protejate prin lege şi nu vor mai putea fi vânate.

Ciocârlia şi capra neagră, protejate prin lege. Nu vor mai putea fi vânate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Feb 2020   •   19:00

Anunţul a fost făcut chiar de către ministrul Mediului, care a explicat că cele două animale reprezintă un simbol pentru România şi trebuie protejate.

„Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, pentru care, din păcate, până acum, vânătoarea a fost permisă fără niciun fel de restricţie.

Este vorba despre ciocârlia şi capra neagră. Ciocârlia este o specie simbol naţional şi vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradiţională, nu este o practică cinegetică autohtonă. Mai mult, ea se regăseşte pe lista IUCN (The International Union for Conservation of Nature - n.r.)  a speciilor ameninţate cu dispariţia.

La rândul său, capra neagră, deşi este o specie emblematică pentru Carpaţi şi România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecţie.

În acest sens, vom transmite Guvernului României punctul de vedere al ministerului privind punerea sub protecţie a acestor două specii, pe care le consider şi emblematice şi, evident, foarte importante pentru ţara noastră”, a afirmat Alexe.

Ciocârlia şi capra neagră, protejate prin lege

×
Subiecte în articol: ciocârlie capră negră
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close