Antena 3 CNN Actualitate Romprest, anunţ-surpriză în scandalul de la sectorul 1: "De azi ridicăm gunoiul!" Suma plătită de primaria de sector

Romprest, anunţ-surpriză în scandalul de la sectorul 1: "De azi ridicăm gunoiul!" Suma plătită de primaria de sector

Romprest anunţă că Primăria Sectorului 1 a efectuat o plată parţială în contul facturilor restate şi precizează, într-un document, care sunt consecinţele acestei plăţi.

Romprest, anunţ-surpriză în scandalul de la sectorul 1: "De azi ridicăm gunoiul!" Suma plătită de primaria de sector
de Adrian Iclozan    |    17 Dec 2020   •   22:31

"Notificăm Autoritatea contractantă că, în baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate în raza administrativ teritorială a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, aflat în vigoare, Compania Romprest Service SA organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi (joi, n.r.)

Romprest: Nu lăsăm interesele partinice să prevaleze asupra interesului public

Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public",  se spune în notificarea Romprest către Primăria de sector,  Primăria generală şi Prefectura Municipiului Bucureşti, pe care compania a postat-o pe site-ul său.

Romprest: Primăria a făcut o mică plată parţială

"Având în vedere la că la data de 17.12.2020 a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant depăşit de scadenţă pe care autoritatea îl înregistrează faţă de operatorul delegat, având în vedere degradarea accentuată a stării de curăţenie în Sectorul 1, cauzată de acumularea de depozite de deşeuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre", se mai spune în documentul citat.

Romprest mai solicită Poliţiei Locale Sector 1 să sancţioneze toate acţiunile prin care se încalcă regimul deşeurilor, pentru a evita "repetarea unui astfel de situaţii".

Primarul Clotilde Armand a reacţionat la demersul Romprest: "Foarte bine!"

"Am înţeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 declara, joia trecută, că a solicitat companiei de salubritate Romprest refacturarea serviciilor prestate, "pentru a intra în legalitate".

Clotilde Armand, care acuza că societatea de salubrizare ar fi 'umflat' nejustificat facturile, spunea atunci că "cetăţenii nu merită să fie victimele unui fals război între autoritatea locală şi prestatorul de servicii de salubrizare care forţează nota şi modifică tarifele după cum doreşte".

Ea susţinea la începutul acestei luni că facturile transmise de Romprest şi neachitate de autoritatea locală însumează 94 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Romprest Clotilde Armand gunoi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close