Antena 3 CNN Actualitate CNAIR, anunț de ultimă oră despre starea drumurilor. Drumuri închise din cauza ninsorilor şi a viscolului

CNAIR, anunț de ultimă oră despre starea drumurilor. Drumuri închise din cauza ninsorilor şi a viscolului

Pe anumite sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi se circulă în condiţii de iarnă iar şoferii trebuie să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR, anunț de ultimă oră despre starea drumurilor. Drumuri închise din cauza ninsorilor şi a viscolului
Sursa foto: Foto: Pexels
29 Dec 2019   •   19:13

UPDATE: Urmare a atenționării Cod Galben ce vizează ninsori însemnate cantitativ și viscol, valabilă pentru intervalul 27.12.2019, ora 22:00 – 29.12.2019, ora 20:00, în 18 județe ale țării, a informării meteorologice ce vizează intensificări ale vântului, precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în intervalul 27.12.2019, ora 22:00 - 29.12.2019, ora 22:00, pentru toată țara, dar și a celor două atenționări Cod Galben ce vizează intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-60 km/h, pentru județele Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Galați și Vrancea, situația traficului rutier se prezintă în felul următor:

3 tronsoane de drumuri din județele Botoșani și Neamț sunt închise circulației, la această oră, astfel: 

Județul Botoșani: DJ 293 Mileanca – Coțușca și DJ 294 Gulioaia – Dângeni;

Județul Neamț: DJ 155 B Timișești – Urecheni.

De sâmbătă după-amiaza de la ora 17:00 până duminică la ora 12:00, drumarii de la Direcţiile regionale Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Constanţa au acţionat cu 749 de utilaje şi s-a răspândit o cantitate de peste 8800 de tone de material antiderapant.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", subliniază CNAIR.

Drum judeţean închis din cauza ninsorilor şi a viscolului, la Botoșani

Autorităţile din Botoşani au decis, duminică la ora 14,00, închiderea unui drum de interes judeţean, ca urmare a ninsorilor abundente şi a viscolului.

Potrivit informaţiilor transmise de instituţia prefectului, drumul judeţean DJH 293 Mileanca- Codreni- Puţureni- Coţuşca a fost închis circulaţiei publice, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo. Oficialii instituţiei prefectului susţin că măsura este una "de siguranţă".

Pe toate celelalte drumuri naţionale şi judeţene, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Starea drumurilor este afectată în principal de viscol, care creează suluri de zăpadă pe anumite porţiuni de drum îngreunând traficul rutier.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vremea ninsoare drumuri inchise
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close