Antena 3 CNN Actualitate Cobaii Europei: România, singura ţară care testează pe oameni un produs chimic controversat (VIDEO)

Cobaii Europei: România, singura ţară care testează pe oameni un produs chimic controversat (VIDEO)

Cobaii Europei: România, singura ţară care testează pe oameni un produs chimic controversat (VIDEO)
11 Feb 2010   •   21:30

Vom deveni cobaii de laborator ai Europei, avertizează la unison chimişti şi medici români. Suntem singura ţară care testează pe oameni un produs chimic care ar ajuta la creşterea artificială şi în timp record a recoltelor. Dar, este atât de toxic încât ne afectează grav sănătatea. Până la moarte.

Iniţium - un cuvânt care a aruncat în aer lumea medicală din România şi forumurile de specialiate. Este o substanţă chimică folosită pentru culturi de cartofi, roşii, ceapă, castraveţi şi viţă de vie. Testarea a fost refuzată chiar şi de state din America Latina. România este singura ţară din lume care a decis să-l folosească.

"Pot grăbi evoluţia unor boli, în special unor boli cronice care macină sănătatea omului", a declarat Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de cercetări alimentare.

Una spun medicii şi farmaciştii, alta au decis miniştrii.

"România, ca şi oricare alt stat membru, are posibilitatea să omologheze un produs de protecţie a plantelor, a cărui substanţa activă se află în evaluare", susţine Mariana Leaotă, reprezentant al Ministerului Agriculturii.

Specialiştii din minister se cred pionierii agriculturii moderne. Pe oameni nimeni nu i-a întrebat.

Medicii cred că iniţiumul va dubla imbolnăvirile de cancer.

Europenii vor sta trei ani cu ochii pe noi, să vadă dacă ne îmbolnăvim sau nu şi apoi vor decide dacă folosesc şi ei Iniţiumul.




Observator



×
Subiecte în articol: substanta agricultura
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close