Antena 3 Actualitate Cod galben de inundații pe râurile din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara

Cod galben de inundații pe râurile din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara

de Maria Zărnescu    |    06 Iun 2021   •   17:57
Cod galben de inundații pe râurile din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara
Sursa foto: Agerpres

Hidrologii au redactat duminică mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile până la sfârșitul zilei în patru județe din Ardeal. Pe listă sunt râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara.

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare până la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice Cormoș, în județele Harghita și Covasna, și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte Gelmar, Arieș – bazin superior, în județul Alba.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale şi creșteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele menționate", scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vârghiș și Ampoi, avertizează specialiștii, potrivit Mediafax.

Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș, pe afluenții aferenți sectorului aval Gelmar – amonte Brănișca, în județul Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la miezul nopții, iar pericolul cel mai mare este în bazinul superior Strei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close