Antena 3 CNN Actualitate Combinatul Oltchim, scos la vânzare pe bucăți

Combinatul Oltchim, scos la vânzare pe bucăți

Combinatul Oltchim, scos la vânzare pe bucăți
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2016   •   09:52

Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, aflat in insolventa din ianuarie 2013, este scos la vanzare pe bucati, prin noua pachete de active, anunță Ziare.com.

Investitorii interesati pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active pana la 30 septembrie 2016, iar procesul de selectie al investitorilor se va incheia la sfarsitul acestui an, potrivit unui comunicat al companiei.

"Selectia cumparatorului/cumparatorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selectie fiind estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2016", se precizeaza in document.

Referitor la anuntul de initiere a procesului de vanzare a Oltchim, vicepremierul Costin Borc, care este si ministru al Economiei, a spus ca desi este in insolventa, situatia financiara a combinatului s-a imbunatatit, ceea ce ii da speranta in gasirea unui investitor.

"Mi-am stabilit printre prioritati, inca de la inceputul mandatului meu, Oltchim. Astazi, compania si-a anuntat intentia de vanzare prin pachete de active si sper ca, pana la finalul anului, Oltchim sa aiba o oferta angajanta", a sustinut Borc.

Mentinerea activitatii industriale in zona Ramnicu Valcea si pastrarea locurilor de munca sunt prioritare pentru autoritati, a asigurat vicepremierul.

×
Subiecte în articol: Oltchim vanzare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close