Antena 3 CNN Actualitate Comisia de Etică a UVT a descoperit similitudini în 560 de rânduri din teza de doctorat a Codruței Kovesi. ”Este doar o analiză cantitativă”

Comisia de Etică a UVT a descoperit similitudini în 560 de rânduri din teza de doctorat a Codruței Kovesi. ”Este doar o analiză cantitativă”

Comisia de Etică a UVT a descoperit similitudini în 560 de rânduri din teza de doctorat a Codruței Kovesi. ”Este doar o analiză cantitativă”
17 Noi 2016   •   16:59

În jur de 560 de rânduri din teza de doctorat a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, au similitudini cu alte surse, a descoperit Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT), a declarat pentru vocea.biz președintele școlii doctorale, Otilia Hedeșan.

Analiza este doar una cantitativă, nefiind vorba de o constatare de plagiat, a mai explicat Hedeșan.

Analiza a fost transmisă astăzi Ministerului Educației, urmând să fie pusă la dispoziția comisiei de specialitate a CNATDCU care analizează în prezent teza de doctorat a lui Kovesi.

„Astăzi este ziua în care universitatea noastră trebuie să transmită către minister observațiile în legătură cu sesizarea primită și Comisia noastră de Etică a făcut o analiză cantitativă, a citit comparativ teza în raport cu sesizarea și în raport cu sursele bibliografice care au fost semnalate acolo și a constatat că o mare parte din aceste elemente de sesizare nu se fundamentează, sunt nefondate și că există un număr de rânduri din teză în legătură cu care se constată o similaritate cu alte surse. Este o concluzie cantitativă și nimic altceva decât atât. Este vorba de aproximativ 560 de rânduri. Mai departe, am transmis constatarea către Ministerul Educației”, a spus Hedeșan.

În continuare, ea a explicat că o analiză calitativă nu a putut fi făcută fiindcă în cele 30 de zile câte a avut la dispoziție, universitatea nu a reușit să constituie o comisie de specialiști în drept care să analizeze din punct de vedere calitativ similitudinile descoperite. Astfel, cuvântul final în va avea comisia de specialiști din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

„Universitatea a anunțat totodată că nu a reușit să constituie, în aceste patru săptămâni pe care le-a avut la dispoziție, o comisie de specialiști care să interpreteze aceste similarități. În lipsa unor specialiști nu se poate aprecia în ce măsură aceste rânduri similare afectează calitatea tezei. Punctul de vedere al UVT este acela că a comunicat aceste rezultate cantitative și așteptă și asumă punctul de vedere al comisiei de specialitate numită de minister și de CNATDCU. Nu este de o constatare că a plagiat, nu este o analiză pe calitate, nu este o interpretare generală în legătură cu teza sau cu titlul”, a mai spus Hedeșan.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi plagiat
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close