Antena 3 Actualitate Comisia de revizuire a Constituţiei: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între SOŢI", nu "între un bărbat şi o femeie"

Comisia de revizuire a Constituţiei: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între SOŢI", nu "între un bărbat şi o femeie"

11 Iun 2013   •   17:45
Comisia de revizuire a Constituţiei: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între SOŢI", nu "între un bărbat şi o femeie"
Sursa foto: Foto: blogspot.com

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie. Comisia a respins amendamentul şi a optat pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată, informează Mediafax.

Amendamentul, care avea forma "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruirea copiilor", a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat şi de BOR, a cumulat şase voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menţine şi în viitoarea Constituţie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie are următorul conţinut: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor". 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close