Antena 3 CNN Actualitate Compania de Autostrăzi "astupă" craterele cu nepotism şi bijuterii exclusiviste (FOTO şi VIDEO)

Compania de Autostrăzi "astupă" craterele cu nepotism şi bijuterii exclusiviste (FOTO şi VIDEO)

Compania de Autostrăzi "astupă" craterele cu nepotism şi bijuterii exclusiviste (FOTO şi VIDEO)
06 Apr 2010   •   20:13

Averile şi interesele mai multor şefi din Compania de Drumuri sunt verificate de Agenţia Naţională de Integritate, după ce Jurnalul Naţional a scris marţi despre marea familie din CNADNR. Jurnaliştii scriu că mulţi dintre angajaţii aflaţi în funcţii de conducere au rude în cadrul companiei sau în firme care activează în domeniul infrastructurii rutiere.

Din declaraţiile de avere postate pe site-ul instituţiei reiese că printre rude se numără Cristina Amărăzean. Este şeful serviciului de Planificare şi Strategie din CNADNR. Soţul ei, Ilie Cimpoi lucrează tot în cadrul companiei. Daniela Masală este şef serviciu în cadrul Companiei, iar soţul este director la Direcţia financiară a companiei. Şi lista nu se opreşte aici. Chiar şi şefa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorina Tiron, are rude pe ştatul de plată.

În paralel cu nepotismul de la CNADNR, declaraţiile de avere sunt incomplete sau neactualizate de câţiva ani. Cu toate acestea, unii dintre angajaţi se afişează în public cu bijuterii de zeci de mii de euro, care nu sunt trecute în declaraţiile de avere.

Un astfel de caz, scrie Jurnalul Naţional, este cel al doamnei Dorina Tiron, care ocupă funcţia de director general al CNADNR, fiind supranumită "doamna de fier a infrastructurii româneşti". Tiron pare să fi uitat să declare bijuterii de zeci de mii de euro cu care se afişează la serviciu.

"Dorina Tiron poartă bijuterii de zeci de mii de euro. Deşi toată viaţa a lucrat la stat, aceasta are bijuterii care îi dă pe spate şi pe milionarii din Top 300. Astfel, Tiron este proprietara şi mândra purtătoare a unui ceas de aur bătut cu briliante marca Vacheron Constantin, marcă exclusivistă elveţiană, în valoare de circa 50.000 de euro. Mai mult, aceasta poartă un pandantiv de aur bătut cu diamante, inel şi cercei de aur cu platină şi diamante, care valorea­ză circa 20.000 de euro. Acestea sunt doar câteva dintre bunurile cu care se afişează şi pe care nu le-a trecut în declaraţia de avere", au declarat pentru Jurnalul Naţional surse din cadrul CNADNR.

În cadrul ediţiei de marţi a emisiunii La Ordinea Zilei, Dorina Tiron a purtat un ceas care pare a fi din aur. Cu toate acestea, ea a negat iniţial că ar fi vorba de un ceas valoros. Ulterior, ea a revenit asupra declaraţiilor, mărturisind că a avut un astfel de ceas, dar că a costat-o doar 3.500 de euro.

Iată ceasul purtat de Dorina Tiron în emisiunea La Ordinea Zilei:




Iată un model de ceas marca Vacheron Constantin:





"Eu pot să vă spun că ceea ce am astăzi pe mine, la mână, la urechi şi la gât, am avut în permanenţă la serviciu. Astea sunt bijuteriile mele, le port. Consider că sunt bijuterii normale. Nu înţeleg ce-o fi văzut acel domn, coleg la mine. E problema lui. Atât pot să vă spun: eu am bijuterii ca şi o altă persoană, oricare ar fi ea", a declarat Dorina Tiron în emisiunea La Ordinea Zilei.

DORINA TIRON DESPRE BIJUTERIILE SALE


Ulterior, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Dorina Tiron a mărturisit că are într-adevăr un ceas marca Vacheron Constantin, dar că nu l-a mai purtat de mult timp şi l-a cumpărat cu doar 3.500 de euro. Totodată, ea a declarat că nu şi-a trecut bijuteriile în declaraţia de avere întrucât nu ar depăşi suma de 5.000 de euro.

DORINA TIRON DESPRE CEASUL DE AUR




Antena3.ro


×
Subiecte în articol: CNADNR gropi ceas
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close