Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Spitalului Judeţean, demisă în urma scandalului de la Slatina

Conducerea Spitalului Judeţean, demisă în urma scandalului de la Slatina

Conducerea Spitalului Judeţean, demisă în urma scandalului de la Slatina
Sursa foto: Spitalul Judetean Slatina
24 Ian 2009   •   18:49

Ministrul Sănătăţii a ajuns deja la o concluzie, în cazul pacientului care a decedat, fără să i se acorde îngrijiri medicale. Ion Bazac a declarat la Slatina, că medicii vinovaţi vor fi sancţionaţi, cu demiterea sau chiar cu desfacerea contractelor de muncă. În plus, raportul comisiei, care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, va fi trimis procurorilor, care vor iniţia o anchetă.
Imediat după ce cazul bărbatului, care a murit după ce a fost purtat ore bune cu ambulanţa, a devenit public, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina a demarat o anchetă. Vineri noapte, la faţa locului s-a aflat şi ministrul Sănătăţii Ion Bazac.
El a dispus eliberarea din funcţie şi desfacerea contractului de muncă a mai multor angajaţi de la Spitalul Judeţean. Au rămas fără serviciu directorul executiv, managerul instituţiei, directorul medical, şeful secţiei de Primiri Urgenţe dar şi alţi doi medici şi asistenta şefă din aceaşi secţie. Ancheta de vineri noapte a arătat că medicii implicaţi au încercat să îşi şteargă incompetenţa. Există deja suspiciuni că fişa de examinare a pacientului a fost falsificată.
Singura persoană care a primit felicitări de la ministrul sănătăţii este asistenta de pe ambulanţă. Autorităţile cred că aceasta a fost singurul cadru medical care a făcut demersuri pentru a i se acorda asistenţă medicală bolnavului. La polul celălalt - medicul de la Urgenţă a refuzat să-l consulte pe pacient.
În urma acestui incident, Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina va fi coordonată, cel puţin o perioadă, de medicii de urgenţă de la Craiova.
Primele rezultate ale necropsiei arată că decesul a survenit în urma unui infarct. O serie de probe au fost trimise la Institutele de Medicină Legală din Bucureşti şi Craiova, pentru efectuarea examenelor histopatologic şi toxicologic. Raportul final va fi întocmit abia după aflarea rezultatelor acestor două examene.
Scandalul a izbucnit vineri după-amiază, după ce un bărbat de 62 de ani a murit plimbat timp de patru ore între secţiile spitalului de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Cronice. Ancheta e continuată acum de procurori.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close