Antena 3 CNN Actualitate Confuzie totală pe tema târgurilor de Crăciun. Marcel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis

Confuzie totală pe tema târgurilor de Crăciun. Marcel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis

Declaraţie surprinzătoare a ministrului de Interne. Macel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis pe tema organizării târgurilor de Crăciun. Ministrul de Interne lasă de înţeles, că acestea se pot organiza în anumite condiţii.

Confuzie totală pe tema târgurilor de Crăciun. Marcel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    21 Noi 2020   •   18:33

Declaţia lui Marcel Vela vine după preşedintele a susţinut în mod categoric în conferinţa de presă de săptămâna aceasta, că organizarea târgurilor sărbătorii în acest an este imposibilă şi inoportună.

Pe de altă parte, mai multe primării din ţară, precum cele din Craiova şi Râmnicu Vâlcea, au anunţat astfel de târguri care se vor desfăşora cu respectarea unor măsuri stricte.

Declaraţia făcută de Macel Vela despre târgurile de Crăciun

''Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare. Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică'' 

Klaus Iohannis: Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, spune că anul acesta, se va organiza târgul de Crăciun.

"Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația. Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători! Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe contul său de Facebook.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close