Antena 3 CNN Actualitate Consilierul lui Zelenski despre Canalul Bâstroe: "Avem alte priorităţi, e război!"

Consilierul lui Zelenski despre Canalul Bâstroe: "Avem alte priorităţi, e război!"

Consilierul prezidenţial Mihailo Podolyak a oferit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN informaţii cu privire la Canalul Bâstroe unde se fac lucrări de dragare ce ar putea pune în pericol Delta Dunării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2023   •   15:18

Avem în exclusivitate prima reacţie a consilierului lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podolyak, referitor la Canalul Bâstroe.

"Cred că acu avem alte priorităţi, e război", a transmis acesta referitor la lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe al Dunării. 

Amintim că Ministerul Mediului a anunţat că nici legislaţia României, nici cea ucraineană nu permit efectuarea unor lucrări în acea zonă care să pună în pericol diversitatea Deltei.  

"Cred că avem acum şi alte priorotăţi, e război.  Aceste întrebări legate de ecologia unei regiuni, Delta Dunării, se pot discuta în detaliu la nivelul ministerelor noastre pentru a fi găsite soluţiile necesare.  

Aceste întrebări minimalizează impactul ecologic al războiului din Ucraina, minimizând şi urmările lui negative.

Totuşi, în prim plan iese altceva: războiul, armamentul, apoi celelalte nuanţe legate de ecologia regională.

Dar suntem pregătiţi să avem o discuţie la oricare forum de acest gen." a transmis Mihailo Podolyak la întrebarea corespondentului nostru special în Ucraina, Cristi Popovici.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Mihailo Podolyak
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close