Antena 3 Actualitate Constanţa. Zeci de studenţi s-au trezit fără locurile pe care le-au plătit la facultate

Constanţa. Zeci de studenţi s-au trezit fără locurile pe care le-au plătit la facultate

02 Noi 2011   •   11:52
Constanţa. Zeci de studenţi s-au trezit fără locurile pe care le-au plătit la facultate
Sursa foto: Foto: imar.ro

Zeci de studenti de la Universitatea Ovidius din Constanţa au aflat acum ca locurile pe care le-au ocupat si pe care le-au platit la inceputul anului nu mai exista. Ministerul a schimbat regulile pe parcurs iar locurile au fost desfiintate. Acum, studentii pot sta un an acasa sau pot accepta alta specializare.

Iniţial, Universitatea Ovidius a scos la concurs 150 de locuri la facultatea de farmacie, apoi le-a suplimentat cu încă 50. Cei care le-au ocupat şi-au plătit taxele, iar la 1 octombrie au început cursurile. Ieri, însă, au fost anunţaţi că ministerul a modificat regulamentul şi nu a mai aprobat suplimentarea de locuri.

Conducerea universităţii le-a oferit studenţilor o variantă ca să nu piardă anul: transferul la facultatea de chimie, cu posibilitatea de a urma în paral, la cerere şi cursurile facultăţii de farmacie.

În anul doi, studenţii se pot transfera de la chimie la farmacie.Până atunci, însă, au de plătit o taxă de 3.000 de lei pe an la facultatea de chimie şi alţi bani pe cursurile de la farmacie.

Oferta conducerii Universităţii expiră foarte repede, aşa că astăzi, studenţii rămaşi pe dinafară la farmacie, trebuie să decidă dacă o acceptă sau nu.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: studenti

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close