Antena 3 CNN Actualitate Containere pline de deșeuri, confiscate în Portul Constanța

Containere pline de deșeuri, confiscate în Portul Constanța

Paza de Coastă a confiscat containere umplute cu deșeuri, expediate în Portul Constanța de diverse state ale Uniunii Europene.

Containere pline de deșeuri, confiscate în Portul Constanța
Sursa foto: Pixabay
de Maria Zărnescu    |    25 Apr 2021   •   11:55

În perioada martie – aprilie, Garda de Mediu Constanța a confiscat 23 de containere cu deșeuri, ce veneau din diferite țări europene sau Canada. Acestea conțineau fie deșeuri ce urmau să ajungă la stații de reciclare, fie ajungeau sub forma de marfă second – hand, care nu ar fi putut fi vândută în România.

Containerele au fost întoarse spre țările de originie, cu ajutorul Poliției de Frontieră, după cum a explicat Steluța Popescu, comisar – șef al Gărzii de Mediu.

"Doar în perioada martie – prezent am returnat 23 de containere care veneau fie din țări UE, fie din țări precum Canada, fie deșeuri care trebuiau să ajungă la instalații de reciclare din țară sau mărfuri second hand care nu puteau fi puse pe piața din România.

În colaborare cu Poliția de Frontieră au fost returnate în țările de origine. (...) Este un fenomen pe care trebuie să îl ținem sub control, de aceea am intensificat acțiunile și prin măsurile noastre vrem și trebuie să stopăm acest fenomen", a explicat Steluța Popescu, comisar- șef al Gărzii de Mediu Constanța, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: deseuri confiscate Constanța
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close